به گزارش ايسنا، فرزانه مروستي، رئیس اداره اجتماعی فرمانداری تهران با بیان اینکه باید کودکان کار را با باندهایی که در این حوزه فعالیت میکنند، تفکیک کرد؛ از نگهداری 10 خواهرزاده و برادر زاده در یکی از مراکز خبر داد که به عنوان کودکان کار در خیابانها مشغول به کار بودند و هر کدام روزی صد هزار تومان درآمد داشتند و به این شکل روزی یک میلیون تومان به فردی که آنها را ساماندهی میکرد، میرسید.
مروستی اظهار داشت: یکی از دلایل وجود آسیب های اجتماعی زیاد، این است که برنامههای مقابله با معضلات اجتماعی از جمله کودکان کار متناسب با استان تهران نبوده است.
وی اضافه کرد: در همین راستا برنامهای برای کودکان کار در دستور کار قرار گرفته است که دستگاه متولی آن بهزیستی است. بر اساس مصوبه سال ۷۸ در خصوص ساماندهی متکدیان و ساماندهی کودکان کار سال ۸۴ و سایر قوانین باید نسبت به ساماندهی و جمع آوری کودکان کار اقدام شود و این مسئله نیز طبق قانون بر عهده فرمانداری نیست.
رئیس اداره اجتماعی فرمانداری تهران درباره وظیفه فرمانداری گفت: وظیفه این نهاد سیستم پذیرش مددجو و ارجاع به متولی است و ابدا کار فرمانداری ساماندهی کودکان کار نیست زیرا این مهم نیازمند دستگاه متولی یعنی بهزیستی است.
وی با تاکید بر اینکه باید قبل از هر اقدامی، آماری از کودکان کار داشته باشیم، بیان داشت: هنوز هیچ آمار صحیحی در این باره وجود ندارد و اصلا مشخص نیست این کودکان از کجا می آیند و چه تعداد آنها اتباع کشورهای دیگر نیست. این مسئله جزو برنامه های کوتاه مدت است و پس از آن باید برنامه های بلند مدت یعنی اصلاح سیاست گذاری ها را اجرا کنیم.
مروستی همچنین تاکید کرد: باید کودکان کار را با باندهایی که در این حوزه فعالیت میکنند، تفکیک کرد. برخی کودکان کار در زیر مجموعه باندهایی فعالیت میکنند که از آنها برای درآمدزایی استفاده می کنند و در این حوزه برخی از آنها فعالیتهای غیر قانونی نیز انجام می دهند. در مراکز نگهداری 10 خواهرزاده و برادر زاده نگهداری میشوند که به عنوان کودکان کار در خیابانها مشغول به کار بودند و هر کدام روزی صد هزار تومان درآمد داشتند و به این شکل روزی یک میلیون تومان به فردی که آنها را ساماندهی میکرد، میرسید.
وی با اشاره به مصوبه شورای اجتماعی در خصوص جمع آوری کودکان کار، عنوان داشت: جامعه هدف این مصوبه کاملا مشخص است و قطعا کودک کاری که برای درآمد خود یا خانوادهاش کار میکند نیست. کودکانی در چهار راهها اقدام به تکدیگری میکنند از نظر فرماداری قابل جذب هستند تا توسط مددکار اجتماعی پذیرش شوند.
نظر شما