همشهری‌آنلاین: بازارهای کریسمس در آلمان محبوبیت زیادی دارند اما حمله تروریستی سال گذشته میلادی در برلین با ۱۲ کشته، بسیاری از بازدیدکنندگان را ترسانده است و امسال تمهیدات امنیتی این بازارچه‌ها بیشتر شده‌اند.

موانع بتنی، کیسه‌های ماسه و شن، خودروهای پلیس یا درخت‌های بزرگ می‌توانند بازارهای کریسمس را از یورش یک کامیون به صفوف مردم در امان بدارند.

سال گذشته نیز این قبیل تمهیدات، جلوی قربانی شدن تعداد بیشتری از مردم را گرفتند. پلیس و نیروهای امنیتی برای سال جاری اقدام‌هاي حراستی خاصی در نظر گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از دویچه‌وله، وجود موانع بتنی در برابر بازارهای کریسمس تصویری آشنا برای آلمانی‌ها نیست اما این اقدام ناگزیر است. "برلین" یا "هامبورگ" از جمله شهرهایی هستند که بازارهایشان با دیوارهای بتنی محافظت خواهد شد.

در "کلن" یا "فرانکفورت" تعداد بیشتری مامور پلیس بر رفت و آمدها نظارت خواهند کرد. برخی با اونیفورم و برخی دیگر با لباس‌های شخصی.

کنترل ‌از طریق دوربین‌های مداربسته و یا بازرسی کیف افراد از جمله تدابیر امنیتی در بازارهای کریسمس خواهند بود.

در فرانکفورت قرار است هر خطر احتمالی و هر موقعیت نامعمول، از طریق بلندگوهای نصب شده در بازار به گوش غرفه‌داران یا بازدیدکنندگان برسد. هم‌چنین کلیه دکه‌داران بازارها از طریق پیامک اخبار لازم را از سوی پلیس و ماموران امنیتی دریافت خواهند کرد.

در بازار کریسمس مونیخ نیز علاوه بر چنین تمهیداتی، راه‌های فرار و امداد پیش‌بینی شده است.

نیروهای پلیس قرار است در نقاط پرخطر یا اماکنی که می‌توانند گذرگاه تروریست‌ها باشند مستقر شوند. پس از حمله "انیس عامری" در دسامبر ۲۰۱۶ در برلین، در مرکز شهرهای "پوتسدام"، "کوتبوس" و "ارفورت"، بلوک‌های بتنی سنگینی کار گذاشته شده‌اند. بلوک‌های بتنی میدان اصلی ارفورت هر کدام ۲/۵ تن وزن دارند.

یک تحقیق میدانی که از سوی موسسه نظرسنجی YOUGOV انجام شده، نگاه شهروندان را درباره خطرها و تهدیدهای احتمالی تروریستی در بازارهای کریسمس بازتاب می‌دهد.

تقریبا سه چهارم افراد بالغ گفته‌اند که نمی‌توانند چهار هفته منتهی به ایام کریسمس را بدون این بازارها تصور کنند اما هفت درصد پرسش‌شوندگان گفته‌اند که تحت هیچ شرایطی به بازارچه‌های کریسمس نخواهند رفت.

بخش پژوهش‌های "افراط‌گرایی و تروریسم" در دانشگاه "کیل" برآورد کرده که بازارهای بزرگ کریسمس در آلمان، هدفی جذاب برای تروریست‌ها هستند چرا که مردم زیادی آنجا حضور دارند، ورود به آنها برای همه آزاد است و مهم‌تر آن که این بازارها سمبلی از مسیحیت و فرهنگ مسیحی تلقی می‌شوند.

یانیس یوست، یک کارشناس امنیتی می‌گوید تروریست‌ها البته همیشه دنبال یک هدف جذاب یا ایده‌آل نیستند بلکه حمله‌هايشان را کاملا فرصت‌طلبانه انجام می‌دهند.

این تدابیر در حالی اندیشیده شده‌اند که به گفته یکی از مسئولان شهر فرانکفورت، امنیت مطلق وجود ندارد، همانطور که رویدادهای نیویورک و فرانسه نشان دادند، آدم‌ها همواره با ریسک زندگی می‌کنند.

یوست می‌گوید هیچ راه حل طلایی برای مقابله با حمله‌هاي احتمالی به بازارها وجود ندارد اما بلوک‌ها و سنگرهای بتنی محافظان خوبی خواهند بود.

به اعتقاد او ماموران پلیس آموزش‌دیده می‌توانند هم برای یافتن کودکان گم‌شده یا شناسایی جیب‌برها کمک کنند، هم در مقابله با حمله‌هاي تروریستی.

کد خبر 387362

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha