براساس گزارش ایسنا، این برگه که در آمریکا تهیه شده و در استرالیا پا گرفته، به سرعت در حال گسترش است و روز به روز امضاهای بیشتری جمع میکند و هشدار میدهد که از9 حوزه زیستمحیطی ذکرشده در نامه، تنها یکی از آنها وضعیت بهتری دارد و آن لایه ازون است.
دانشمندان میگویند برای جلوگیری از وارد شدن آسیبهای جدی و جبرانناپذیر به زمین، باید سریعا دستبهکار شد.
مقاله فوق که تحت عنوان «هشدار دانشمندان جهان به بشریت: اخطار دوم» امروز در مجله "بیوساینس"(BioScience) منتشر شده، توسط بیش از 15000 دانشمند در 184 کشور جهان امضا شده است.
این مقاله شامل یک سری نمودار است که مشخص میکند با ادامه وضعیت فعلی ما به کجا خواهیم رسید.
دکتر توماس نیوسام، محقق دانشگاه Deakin و دانشگاه سیدنی و از نویسندگان این مقاله میگوید: «احتمالا هیچ مقاله علمی در طول تاریخ این تعداد امضاء پایش نخورده است».
دکتر نیوسام با هدف جلبتوجه از طریق حساب توییتر خود به نام @NewsomeTM و با استفاده از هشتگ #ScientistsWarningtoHumanity، نوشته: «ما انتظار چنین واکنش گستردهای را نداشتیم».
هشدار اولیه در 25 سال پیش، اخطار داد که باید روندهای ویرانگری مثل فرسایش لایه اوزون، از بین رفتن جنگلها، تغییرات آب و هوایی و رشد جمعیت انسانی را معکوس کرد تا بتوان مانع نابودی محیط زیست این سیاره شد.
دکتر نیوسام میگوید: «در این مقاله ما با نگاهی دوباره به این روندها، واکنش متعاقب انسانها به آن را با جستجو در دادههای در دسترس، ارزیابی کردیم».
تعدادی از این روندها که به رشد منفی خود ادامه دادهاند و در مقاله فوق به آنها اشارهشده، عبارتاند از:
- 26 درصد کاهش میزان آب شیرین قابلمصرف برای همه
- از بین رفتن نزدیک به 300 میلیون جریب از جنگلها
- کاهش 29 درصدی تعداد پستانداران، خزندگان، دوزیستان، پرندگان و ماهیها
- 75 درصد افزایش تعداد مناطق مرده اقیانوسی
درخصوص استرالیا، دکتر نیوسام میگوید: «کاهش زیستگاههای طبیعی تهدید شماره یک در این کشور بوده است و ما در سال 2017 بعد از اندونزی، بیشترین سهم را در از بین بردن تنوع زیستی در دنیا داشتهایم».
او میافزاید: «اخیراً گزارشهایی از افزایش هشداردهنده قطع درختان در کوئینزلند دریافت کردهایم که به حدود 400 هزار هکتار در سال میرسد. مساحتی برابر 400 هزار زمین فوتبال که ما و برزیل را از این نظر در یک سطح قرار میدهد.
ما در تمام این مدت هزینه عمومی کمی، یعنی حدود 70 میلیون دلار در سال، برای نجات گونههای در معرض انقراض خرج کردهایم، یعنی کمتر از یک صدم درصد از بودجه 416.9 میلیارد دلاری سالانه دولت فدرال. این مبلغ کمتر از هزینهای است که ما در یک سال برای بازسازی معادن خرج میکنیم».
بااینوجود، در مقاله فوق تصریح شده است که هنوز زمان برای نجات زمین وجود دارد و در بعضی حوزهها از جمله تغییر رژیم غذایی انسانها از گوشت به گیاه، تشویق به بکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر و محدود کردن رشد جمعیت به توجه بیشتری نیاز است.
گفتنی است دانشمندان حوزههای مختلف، میتوانند با امضای این نامه هشدار دهنده که در لینک زیر ارائهشده، از این پویش حمایت کنند:
نظر شما