به گزارش ایرنا، در بخشی از این نامه آمده است: ما قویا از شورای حقوق بشر میخواهیم که هر چه سریعتر نشستی فوقالعاده در خصوص وضعیت حقوق بشری رو به وخامت در میانمار برگزار شود.
این نامه میافزاید: با توجه به گزارشهای جدی نقض حقوق بشر، معتقدیم که یک نشست برای اقدام قاطع و اطمینان از تحقیقات بینالمللی و نظارت بر وضعیت این کشور ضروری است.
این نهادهای حقوق بشری در نامه خود از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستهاند که با تصویب یک قطعنامه، توقف فوری «جنایت علیه بشریت» در میانمار را خواستار شود.
شورای حقوق بشر که 47 عضو دارد، از زمان تاسیس در سال 2006 تاکنون در مجموع 26 بار تشکیل جلسه داده است و به ندرت نشست فوقالعاده تشکیل میدهد.
نامه نهادهای بین المللی در شرایطی نگاشته شده است که شورای امنیت سازمان ملل متحد در ابتدای ماه جاری میلادی به سبب مخالفت چین نتوانسته بود قطعنامه ای علیه میانمار به تصویب برساند.
قتل عام مسلمانان و به آتش کشیده شدن روستاهای آنها در میانمار که از سوی ارتش و غیرنظامیان مسلح سازماندهی می شود، در ماه های گذشته شدت گرفته است.
بر اساس آمار نهادهای بینالمللی، تعداد مسلمانان روهینگیا که پس از آغاز دور جدید خشونت ها به بنگلادش گریختهاند، به بیش از 600 هزار پناهجو میرسد.
دولت میانمار این افراد را مهاجران غیر قانونی بنگلادشی می داند و از اعطای حق شهروندی به آنها خودداری میکند.
نظر شما