همشهری آنلاین: وزیر بهداشت پاکستان گفت: طرح تحول سلامت ایران در منطقه پیشتاز است. این طرح، نشان‌دهنده پیشرفت ایران در مقوله سلامت در منطقه است.

دیدار وزیر بهداشت پاکستان با وزیر بهداشت ایران

به گزارش همشهري آنلاين، سائره افضل ترار، وزیر بهداشت پاکستان با سيد حسن هاشمي، وزير بهداشت، ديدار كرد و علاوه براين، تفاهم‌نامه برنامه عمل و همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه سلامت به امضا رسيد.

در اين ديدار، وزیر بهداشت پاکستان، جان باختن تعدادی از زلزله زدگان در مناطق غرب ايران را تسلیت گفت.

افضل ترار گفت: ایران و پاکستان در حوزه‌های بسیاری می‌توانند همکاری داشته باشند. پاکستان به عنوان یک کشور مسلمان در زمینه تحقیقات دچار عقب ماندگی است و درصدد است با همکاری ایران بر این چالش‌ها فائق آمده و برنامه تحقیقاتی مشترک راه اندازی کند.

او افزود: از دکتر هاشمی برای این دعوت تشکر می‌کنم، چراکه در دومین روز حضور خود در ایران به سر می‌بریم و در این مدت متوجه اشتراکات بسیاری بین ایران و پاکستان از لحاظ دینی و ارزشی شده ایم، درعین حال ایرانیان انسان‌هایی مهربان و مهمان‌نواز هستند.

وزیربهداشت پاکستان اظهار داشت: طرح تحول سلامت ایران در منطقه پیشتاز است. از انتخاب مجدد دکتر هاشمی در سمت وزیربهداشت ایران خوشحال هستیم، چراکه طرح تحول سلامت ایشان نشان‌دهنده پیشرفت ایران در مقوله سلامت در منطقه است.

او گفت: ایران طرح تحول سلامت را چند سال پیش، آغاز کرد اما کشور پاکستان این طرح را سال گذشته پیاده کرد و هدف اصلی این بود که به فقیرترین اقشار جامعه رسیدگی شود، لذا داده‌های مربوط به این قشر را جمع آوری کردیم و اگرچه مدل انتخابی در این زمینه متفاوت است، اما مشکلات و چالش‌های دو کشور باهم مشترک است و در همین زمینه می‌توان از تجربیات ایران بهره برد.

افضل ترار تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که می‌تواند، محور همکاری‌های دو کشور را تشکیل بدهد، تحقیقات و امور دانشگاهی است و در این رابطه دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از برجسته ترین دانشگاه‌ها در منطقه است و انتخاب فردی به عنوان نقطه تماس کشور پاکستان با ایران در رابطه با امور دانشگاهی مهم است، چراکه کشور پاکستان به عنوان یک کشور مسلمان در زمینه تحقیقات عقب است و با چالش‌هایی که پیش روی ماست، خصوصا در زمینه بیمه و مسائل اقتصادی، رسیدگی به پیشرفت آموزشی با تاخیر مواجه شده است، لذا درصدد هستیم با همکاری ایران بر این چالش‌ها فائق آییم و برنامه تحقیقاتی مشترک راه اندازی کنیم.

  • بهره گيري از تجربه ايران در زمينه بيماري‌هاي غير واگير

او گفت: موضوع دیگری که برای پاکستان اهمیت بسیاری دارد، بیماری‌های غیرواگیر است ، زیرا متوجه شدم، ایران یک برنامه عمل ملی در این زمینه تدارک دیده است که دقیقا همان برنامه ای است که کشور پاکستان به آن نیاز دارد، زیرا درمان و مقابله با بیماری‌های غیرواگیر هزینه‌های زیادی را به کشور ما تحمیل کرده است.

وزیربهداشت پاکستان گفت: یکی از موضوعاتی که می‌توان برشمرد، تردد اتباع پاکستان و دام است که در این راستا یک گروه ضربت در وزارت بهداشت پاکستان ایجاد کرده ‌ایم که به این موضوع می‌پردازد و باید گفت، اولین بار است که موضوع بیماری‌‌های دامی و انتقال بیماری‌‌ها از سوی ایران مطرح شده است و من حتما این موضوع را به گوش مسئولان مربوطه می‌رسانم، زیرا ما مرزهای طولانی و پررخنه ای داریم و تعداد پست‌های مرزبانی کم است و اگر بتوانیم مرزبانی‌‌های بیشتری را داشته باشیم، برای هر دو کشور بهتر است.

او با بیان اینکه یکی از زمینه‌های همکاری‌‌مان در حوزه بیماری‌های عفونی است، گفت: باید توجه کرد که در حوزه سلامت بحث تخصیص منابع بسیار مهم است و بدون سیاست‌‌گذاری، همکاری و برنامه ریزی، کاری در این حوزه پیش نمی‌‌رود.

  • استفاده از تجربه ايران در زمينه ريشه كني فلج اطفال

وزیر سلامت کشور پاکستان در کنفرانس خبری که بعد از این دیدار برگزار شد، درخصوص نگرانی‌‌های میان دو کشور در زمینه بیماری فلج اطفال و کمک‌‌هایی که ایران می‌‌تواند با توجه به ریشه کن کردن این بیماری به پاکستان ارائه دهد گفت: انتظار این سوال را داشتم. متاسفانه پاکستان و افغانستان هر دو با این بیماری مواجه‌ هستند. متاسفانه فعالان سلامت در پاکستان توسط عناصر غیردولتی مورد هدف قرار می‌گیرند؛ البته دو نهاد بین‌المللی بر بیماری فلج اطفال نظارت دارند که این دو نهاد دو ماه قبل نشستی را با ما برگزار کردند و از پیشرفت پاکستان در حوزه کنترل بیماری فلج اطفال راضی بودند.

ترار گفت: چالش اصلی ما هجوم افغانستانی‌ها به مرزهای پاکستان است که منجر به اپیدمیک شدن این ویروس در پاکستان شده است، در عین حال امیدوارم بتوانیم هر چه زودتر بر این بیماری غلبه کنیم.

کد خبر 390687

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha