چه کار کنیم؟
1 - ظرف چرخان فر را دربیاورید.
2 - بشقاب را وارونه روی قسمتهایی بگذارید که ظرف چرخان را میچرخانند.
3 - روی هر 4 تکه نان را به طور یکنواخت کره بمالید. این کار را با دقت انجام بدهید تا حتی کنارههای نان هم کرهای شوند.
4 - نانها را روی ظرف چرخان یا بشقاب دیگری بگذارید و به محل اتصال آنها باز هم کره بمالید.
5 - حالا این ظرف را روی بشقاب درون فر بگذارید و فر را روشن کنید و صبر کنید تا کره آب شود. این کار 10 تا 15ثانیه طول میکشد اما بهتر است هر 4 یا 5ثانیه به آن نگاهی بیندازید.
چه اتفاقی میافتد؟
احتمالا میبینید که کره به شکل خطوط منظمی آب شده است. خب، حالا نکته جالب ماجرا شروع میشود؛ اگر فاصله این نوارها را با خطکش، دقیقا اندازه بگیرید و در عدد 2 ضرب کنید، میتوانید طول موج امواجی را به دست بیاورید که فر با آنها غذایتان را میپزد.
حالا به پشت یا قسمت مشخصات فنی فرتان نگاه کنید؛ آنجا معمولا عددی با واحد GHz یا MHz نوشته شده است که آن را گیگاهرتز یا مگاهرتز میخوانند. این عدد نشاندهنده فرکانس یا تعداد موجهایی است که فر شما در هر ثانیه درست میکند که در حدود میلیارد یا میلیون عدد در ثانیه است! اگر عددی را که برای طول موج به دست آوردهاید در این عدد ضرب کنید، سرعت نور را پیدا کردهاید. اگر نفهمیدید چی به چی شد، حتما دوباره مقاله را بخوانید.
میتوانید این آزمایش را با استفاده از شکلات یا شیرینیهای پفی یا هر چیز دیگری که آب میشود، انجام بدهید. علمای فن میگویند که آزمایش با شکلات خیلی خوب از کار درمیآید.