به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، این نانوذرات میتوانند داروی های ضدسرطان را نیز در خود جای دهند.
استفاده از نانوذرات برای انتقال دقیق دارو در بدن انسان در دنیای پزشکی روز به روز در حال گسترش است و پژوهشگران دانشگاه ایلینویز امیدوارند بتوانند در آینده ذراتی را وارد بدن انسان کنند که داروی طراحی شده را دقیقا به سلول هدفگیری شده منتقل کند.
با این روش نانودرمانی میتوان امیدوار بود که تنها سلولهای سرطانی نابود شوند. استفاده از روش یادشده نسبت به دیگر روشهای درمانی مانند شیمی درمانی که کل سلولهای منطقه سرطانی را هدف قرار داده و بدن را تضعیف میکند، مزیتهای چشمگیری دارد.
محققان میگویند استفاده از این روش درمانی باعث درمان موثر سرطان شده و از بازگشت آن جلوگیری میکند. زیرا با نانودرمانی میتوان به نابودی سلولهای سرطانی مخفی شده در بافتهای مختلف بدن امید بیشتری داشت.
محققان فعلا در قالب این روش در حال بررسی نحوه مقابله با سرطان سینه هستند و نوعی پروتئین موسوم به CD۴۴ را شناسایی کرده اند که تنها در سطح سلولهای سرطانی ظاهر میشود. آنها نانوذره ای را طراحی کرده اند که با این پروتئین خاص پیوند میخورد و برای مقابله با سرطان مذکور موثر است.
داروی گنجانده شده در این نانوذرات نیکلزامید نام دارد و پیش از این در کرمهای ضدآفتاب هم مورد استفاده بوده است. این شیوه درمانی گران قیمت است و فعلا بر روی موشها با موفقیت آزمایش شده و تلاشها برای آزمایش آن بر روی حیوانات بزرگتر در جریان است.
نظر شما