همشهری آنلاین: دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و مدیریت درد تاکید کرد: با توجه به اهمیت نحوه بیهوشی تاکید می‌کنم بیمار قبل از بیهوشی، باید متخصص بیهوشی خود را بشناسد.

بیهوشی

به گزارش ایرنا، دکتر افشین جعفرزاده، در سیزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و مدیریت درد در مرکز همایش‌های برج میلاد افزود: مردم سعی کنند در هر عمل جراحی هر چند کم اهمیت و کوتاه، متخصص بیهوشی خود را بشناسند زیرا نتیجه یک بیهوشی بد و یک جراحی خوب فاجعه است.

وی درباره جایگاه بیهوشی در کشور گفت: جایگاه بیهوشی در کشور از لحاظ توانمندی فردی متخصصان از استاندارد جهانی کم ندارد اما مشکل در حوزه تجهیزات است که باید روز آمدتر عمل و به روز شود.

وی تاکید کرد: در حوزه دارویی هم نسبت به استانداردهای جهانی شرایط کشور قابل قبول است اما از لحاظ تجهیزات تکنیکال باید بیشتر توجه شود و این امر حمایت بیشتری را توسط نهادهای مسئول را می‌طلبد.

عضو هیات مدیره انجمن بیهوشی کشور تاکید کرد: تجهیزات در رشته بیهوشی با شتاب بالایی در حال به روز شدن است زیرا این رشته به شدت وابسته به فناوری و تجهیزات است.

وی گفت: از نظر علمی با توجه به حضوری که همکاران متخصص در کنفرانس‌های جهانی و تولید علم دارند، بالاتر از کشورهای در حال توسعه قرار داریم و حتی در حال نزدیک شدن به برخی کشورهای توسعه یافته هستیم، شاید هم بتوان گفت در منطقه جایگاه اول را داریم.

جعفرزاده به نقش کارشناسان در اتاق عمل اشاره کرد و گفت: کارشناسان بازوی اجرایی متخصصان بیهوشی در اتاق عمل هستند و نقش مهمی در آماده سازی بیماران، بررسی داروها و آماده سازی ماشین بیهوشی ایفا می‌کنند.

وی تاکید کرد: اما این کارشناسان تحت هیچ شرایطی به صورت مستقل اجازه بیهوش کردن افراد را ندارند، طبق قانون غیر از پزشک متخصص بیهوشی فردی اجازه بیهوش کردن بیمار را ندارد.

وی درباره اینکه متخصصان بیهوشی را کدام قسمت بیمارستان‌ها می توان دید گفت: یکی از مهمترین جاهایی که تا چند سال پیش مغفول مانده بود و توجهی به آن نمی‌شد اما اکنون خوب به آن توجه می‌شود، درمانگاه‌های بیهوشی است، حق هر بیماری است قبل از رفتن به اتاق عمل توسط متخصص بیهوشی در درمانگاه بیهوشی ویزیت تا شرایط بالینی و فیزیولوژیک فرد بررسی شود.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده این امر باعث کاهش بسیار زیاد استرس در حین مدیریت بیهوشی بیماران می‌شود.

جعفرزاده درباره انتخاب نوع بیهوشی برای بیمار گفت: متخصص بیهوشی بر اساس وضعیت بالینی بیمار، طول جراحی، روش جراحی، وضعیت کلینیکی بیمار، پاسخی که نسبت به داروها دارد و حساسیت‌های دارویی و در نظر گرفتن شرایط موجود بیمار سعی می‌کند بهترین روش را انتخاب کند.

دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبت‌های ویژه و مدیریت درد اظهار کرد: از لحاظ نیروی متخصص بیهوشی در کشور کمبود نداریم بلکه بیشتر مشکل در عدم مدیریت مناسب توزیع این نیروها است.

وی با بیان اینکه حدود چهار هزار متخصص بیهوشی در کشور وجود دارد گفت: استاندارد سرانه جهانی میزان مشخصی ندارد و در کشورهای توسعه یافته، در حال توسعه و توسعه نیافته متفاوت است اما آمار ها نشان می‌دهد متخصصان بیهوشی در کشور ما از استاندارد جهانی پایین تر نیست و کمبود متخصص بیهوشی نداریم.

جعفرزاده با بیان اینکه این کنگره امسال برای نخستین بار به صورت بین المللی برگزار می‌شود گفت: بیش از 500 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد 40 مقاله خارجی بود و بعد از داوری 200 مقاله برای ارائه در همایش پذیرفته شد.

وی افزود: بیهوشی در اتاق عمل، مراقبت‌های ویژه آی سی یو و درد و مدیریت درد محورهای همایش است و همچنین هفت کارگاه با موضوعات احیای قلبی و ریوی، بی دردی ، مدیریت راه هوایی، بستری پیچیده و بستری کودکان نیز در طول همایش برگزار می شود.

همچنین دکتر علیرضا سلیمی رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت‌های ویژه ایران با بیان اینکه وضعیت رشته بیهوشی در کشور از حد متوسط دنیا بالاتر است، گفت: در این رشته در منطقه سرآمد هستیم.

سلیمی افزود: پنج میلیارد نفر در دنیا از خدمات بیهوشی استفاده می‌کنند این در شرایطی است که بیش از 3 میلیون نفر در دنیا از کمبود متخصص بیهوشی و جراح زنان رنج می‌برند.

سلیمی از رشته بیهوشی به عنوان یکی از کلیدی ترین تخصص‌های مورد نیاز کشورها نام برد و گفت: در همه دنیا رشته بیهوشی جزو سه تا پنج رشته اول و پردرآمد است اما متاسفانه در ایران عکس این موضوع اتفاق افتاده است.

کد خبر 391792

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha