همشهری آنلاین: یک شرکت دانش‌بنیان دانشگاه تربیت مدرس موفق به تولید دشمن طبیعی برای سفیدبالک‌ها شده است که باید ابتدا به صورت پایلوت در بخش‌هایی از تهران آزمایش شود و نیاز به همکاری شهرداری تهران دارد.

نابودی سفیدبالک‌ها با دشمن طبیعی

به گزارش ايرنا، عضو همکار شرکت دانش بنیان فراورده‌های مهار زیستی در مورد فعالیت‌های این شرکت گفت: دشمن طبیعی حشرات آفت را پرورش می‌دهیم.

روشنک صداقت افزود: با توجه به مشکل کم آبی در کشور و افزایش کشت گلخانه‌ای و خطرناک بودن استفاده از سم در گلخانه‌ها بهترین کار جایگزینی دشمن طبیعی است، یعنی حشراتی که بتوانند آفت‌های موجود را از بین ببرند.

وی با اشاره به زنبورهای پارازیتوئید و سن‌های شکارگر به عنوان دشمن‌های طبیعی توضیح داد: این حشرات از آفات تغذیه کرده و جمعیت آفت‌ها را پایین می‌آورند. در این شرکت 4 نمونه زنبورهای پارازیتوئید داریم که دشمن طبیعی شته‌ها و سفیدبالک‌ها هستند.

این دانش آموخته رشته دکتری حشره‌شناسی در مورد نحوه تولید این حشرات گفت: ما 4 دستگاه ژرمیناتور صنعتی داریم که در دما و رطوبت مناسب آنها را تولید می‌کنند. زنبورها شته را مومیایی می‌کنند و حتی این شته‌های مومیایی شده را برای گلخانه‌ها و کشاورزان ارسال می‌کنیم.

وی در مورد تولید دشمن طبیعی برای آفت‌هایی مانند سوسک شاخک بلند درخت گردو گفت: برای بعضی از این آفات مانند زنبور مغزخوار بادام دشمن طبیعی جواب می‌دهد ولی به طور کلی دشمن طبیعی بهترین عملکرد را در محیط های محصورشده مانند گلخانه دارد و ممکن است در باغ و ... این عملکرد را نداشته باشد.

  • نیاز کشور به واردات را رفع کردیم

صداقت توضیح داد: استفاده از دشمن طبیعی پیش از این هم استفاده می‌شدند ولی در ایران روی پرورش این حشرات کار نشد بود، قبل از این از شرکت‌های خارجی مانند کوپرتkoppert هلند وارد می‌کردیم، اخیرا به دلیل تحریم‌ها وارد نمی‌شد و دسترسی به آن سخت بود و سعی کردیم در داخل آنها را تولید کنیم.

  • نیاز به همکاری شهرداری برای نابودی سفیدبالک‌ها در سطح شهر تهران

وی ادامه داد: برای این که بدانیم حتما دشمن طبیعی در مورد سفیدبالک‌ها مفید خواهد بود باید ابتدا در محیط محدود و فضای باز پایلوت امتحان شود و بعد از رهاسازی نمونه‌برداری انجام شود و بدانیم چه میزان موفق به از بین بردن آفت‌ها شده‌ایم.

صداقت گفت: دشمن طبیعی سفیدبالک‌ها در محیط گلخانه‌ای کاملا جواب داده است من برای پایان نامه دکتری روی همین موضوع کار کردم و از این جهت مطمئن هستم اما برای محیط باز باید مراحل مذکور طی شود و نیاز به همکاری شهرداری داریم که ورود به شهرداری دشوار است.

به گفته صداقت این شرکت دانش بنیان همچنین کرم‌هایی برای ماهی‌های گوشتخوار، کنه شکارگر، سن شکارگر، زنبورهای پارازیتوئید و تولید می‌کنند. 

کد خبر 393726

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha