به گزارش مهر، بابک نگاهداری درباره آخرین وضعیت ساماندهی سهمیه های پایه کنکور سراسری گفت: پیرو تغییری که در سهمیه بندی های سال گذشته ایجاد شد، اعتراضاتی شکل گرفت؛ برهمین اساس مقرر شد شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را بررسی کند.
وی ادامه داد: بنابراین گزارشهایی كه از سازمان سنجش وزارت علوم، مراکز سنجش وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد دریافت و بررسی شد، در مجموع چند دهه گذشته به اشکال مختلف، برخی سهمیههای کنکور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و برخی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است که میتوان به سهمیههای بومی گزینی، استعدادهای درخشان، ایثارگران، خانواده شهدا، مناطق کم برخوردار و زلزله زده و سهمیه مربیها اشاره کرد.
معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: براساس بررسی های صورت گرفته ۱۹ سهمیه مربوط به کنکور سراسری وجود دارد که در برخی از حوزهها، به گونهای پیش بینی شده که ظرفیت اختصاص داده شده به برخی سهمیهها بالاتر از ۵۰ درصد است، یعنی بیشتر از ۵۰ درصد ظرفیت به سهمیه اختصاص داده شده و این باعث شده که مفهوم رقابت در آزمون از بین برود.
وی ادامه داد: وقتی بیش از ۵۰ درصد ظرفیت در برخی حوزه ها به خاطر سهمیه های متنوع ۱۹ گانه اختصاص پیدا میکند، ممکن است که عدالت آموزشی و رقابت برای کسب فرصت ها زیر سئوال برود.
نگاهداری افزود: یک رویکردی که در کارگروه ساماندهی سهمیه های کنکور مطرح است، این بوده که در گذشته، نمره قبولی پایه برای سهمیه ها کسب ۸۰ درصد از نمره آخرین داوطلب بوده، به تدریج این به ۷۰ درصد تقلیل داده شده است. در واقع رویکرد این است که برای افزایش کیفیت افرادی که در دانشگاهها پذیرش میشوند، این عدد به ۸۰ درصد نمره آخرین فرد داوطلب افزایش یابد.
وی افزود: بحث دیگر این است که سهمیههایی که خالی مانده و ظرفیت آنها پر نمیشود به سهمیههای دیگر تسری پیدا نکند، بلکه در قالب یک رقابت آزاد بین تمام سهمیهها، جاهای خالی مانده پر شود.
معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اگر قرار باشد که سهمیه های بیشتری به گروه هایی خاص اختصاص یابد، مازاد بر ظرفیت های اصلی وزارتخانه های علوم و بهداشت باشد نه اینکه از ظرفیت های موجود کم شود.
نگاهداری افزود: بنابراین اگر بخواهیم جمع بندی کنیم، می توانیم بگوییم، عدالت آموزشی به گونهای سهمیه بندی شود که مفهوم عدالت آموزشی و رقابت در آزمون های سراسری زیر سئوال نرود. هم نگری و تجمیع بین مصوبات مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای رفع تناقضات صورت گیرد.
معاون نظارت و راهبری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: البته رویکردهایی که عنوان شد، هیچ یک مصوب نشده همه در کارگروه های ساماندهی سهمیه های کنکور در حال بررسی است. تا طرح ساماندهی مناسبی را قبل از پایان امسال به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهیم تا در آزمون سال بعد اجرایی شود.
نگاهداری تاکید کرد: ساماندهی جدید سهمیه های آزمون های سراسری از سال ۹۷ اجرایی میشود.
نظر شما