همشهری آنلاین: معاون آموزشی وزیر علوم از برنامه‌ این وزارت‌خانه برای حذف پذیرش دانشجو در مرحله تکمیل ظرفیت در زیرنظام‌های آموزشی خبر داد و گفت: در سال جاری هیچ کدام از دانشگاه‌ها مجاز به پذیرش جدید دانشجو در مرحله‌ تکمیل ظرفیت نیستند.

به گزارش ایسنا، دکتر مجتبی شریعتی نياسر در نشست خبری که به منظور تشریح فعالیت‌های معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برگزار شد، حذف کنکور را یکی از سیاست‌های جدی وزارت‌ علوم عنوان کرد و گفت: ما بر این باور هستیم که کنکور باید حذف شود اما حذف آن یک فرایند تدریجی است و این‌گونه نیست که امروز تصمیم بگیریم و فردا حذف شود. در واقع باید دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه متمرکز شوند و هماهنگی‌های لازم با این دستگاه‌ها صورت بگیرد.

وی در ادامه تصریح کرد: برای حذف کنکور نیازمند همراهی مجلس شورای اسلامی و به‌خصوص وزارت آموزش و پرورش هستيم و در صورت وجود این هماهنگی‌ها انتظار این است که کنکور برای دیپلمه‌ها به طور کامل حذف شود.

معاون آموزشی وزير علوم، تحقيقات و فناوري در خصوص حذف کنکور در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز گفت: در دوره‌ کارشناسی ارشد و دکتری نیز باید کنکور حذف شود. همچنان که در سال 94 یک بار کنکور برای پذیرش دوره دکتری تخصصی حذف شد اما بر اساس طرح مجلس شورای اسلامی مجددا پذیرش از طریق کنکور صورت گرفت یعنی ما دوباره به سال‌های قبل برگشتیم. بنابراین حذف کنکور در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیازمند مصوبه مجلس است که قانون فعلی را منسوخ کند.

دکتر شریعتی همچنین به قانون حذف کنکور در سال 86 اشاره کرد و افزود: در سال 86 قانون حذف قطعی کنکور برای دوره‌ کارشناسی به تصویب رسید. بر اساس این قانون قرار بود کنکور تا سال 91 به طور کامل حذف شود ولی به دلیل اینکه ساز و کار آن توسط آموزش و پرورش محقق نشد و این وزارت‌خانه نتوانست امتحان کشوری را برای سه سال متوسطه برگزار کند، در نتیجه حذف کنکور که در قانون ذکر شده بود محقق نشد.

به گفته‌ وی، مجلس شورای اسلامی در سال 92 مجددا در بحث کنکور ورود پیدا کرد و قانون جدیدی ابلاغ کرد که بر اساس آن حذف کنکور که در قانون 86 ذکر شده بود به طور کامل منتفی شد. اما در عوض قانونی تصویب شد که ظرف 5 سال آینده 85 درصد پذیرش دانشجویان باید از طریق بررسی سوابق تحصیلی صورت گیرد و این قانون مجلس در سال 96 ابلاغ شد.

معاون آموزشی وزير علوم با تاکید بر پذیرش بالغ بر 83 درصد پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی، گفت: به طور کلی بحث کنکور امروزه بیشتر در رشته‌های پرمتقاضی و دانشگاه‌های سطح یک مطرح است. چراکه در حال حاضر بیش از 83 درصد پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی است و فکر می‌کنم تا پایان 5 سال این آمار از مرز 85 درصد نیز عبور کند. اگرچه ما معتقد هستیم کنکور باید حتی در رشته‌های پرمتقاضی نیز حذف شود اما برای حذف آن نیازمند هماهنگی‌های لازم با وزارت آموزش و پرورش هستیم.

وی همچنین در خصوص شایعه انتفاع برخی از افراد از بحث کنکور نیز گفت: نباید این شایعه تقویت شود. چرا که اقدامات سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان متولی بحث کنکور و آزمون‌ها کاملا تابع دستگاه‌های بالادستی است و اگر ما در آموزش عالی به این نتیجه برسیم که کنکور باید حذف شود، سازمان سنجش آن را اجرایی خواهد کرد.

دکتر شریعتی به سنوات آموزشی دانشجویان در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: آیین‌نامه آموزش مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای ورودی‌های سال‌های 93،94 و 95 به دانشگاه‌ها ابلاغ شده و در این آیین‌نامه پیش‌بینی شده در چه شرایطی دانشجو ناگزیر به پرداخت شهریه است اما جزییات و سقف دریافت شهریه بر اساس مصوبه هیات‌های امنای دانشگاه‌ها تصمیم‌گیری می‌شود و این هیات‌ها رقم شهریه‌ دانشجویان را تعیین می‌کنند.

دکتر شریعتی تصریح کرد: از سال آینده بسیاری از مندرجات آیین‌نامه ْآموزشی مقاطع تحصیلی دانشگاه‌ها بر اساس تفویض اختیاری که صورت می‌گیرد به این مراکز ابلاغ خواهد شد.

وی در خصوص مجوز رشته محل‌های دانشگاه آزاد گفت: رشته محل‌های دانشگاه آزاد طبق سال‌های گذشته برای امسال نیز بررسی شده است. بخش‌هایی از این رشته محل‌ها به منظور یک بار پذیرش دانشجو صورت می‌گیرد و بخش‌های دیگر نیز به پذیرش قطعی بوده و این رشته محل‌ها توسط سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه‌ها ابلاغ خواهد شد.

معاون آموزشی وزير علوم با تاکید بر اینکه پذیرش دانشجو در مرحله تکمیل ظرفیت متوقف خواهد شد، گفت: افزود: طرح حذف مرحله تکمیل ظرفیت برای پذیرش دانشجو در زیرنظام‌های آموزشی در دستور کار شورای سنجش و پذیرش دانشجو قرار دارد. امیدواریم با رعایت مصالح موسسات آموزش عالی کشور این طرح به زودی تصویب شود و برای امسال نیز هیچ کدام از دانشگاه‌ها مجاز به پذیرش جدید دانشجو در مرحله تکمیل ظرفیت نیستند.

کد خبر 394924

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha