به گزارش وبدا، چندیست پیامکهایی مبنی بر نصب نرم افزار دسترسی به پرونده الکترونیک سلامت برای مردم ارسال میشود که به ابهامات و سوالاتی از طرف شهروندان منجر شده است، در این راستا رییس دفتر مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت توضیحاتی ارائه داده است.
سید محمود تارا تاکید کرد: شهروندان در استفاده از سامانهها و نرم افزارها باید دقت کنند، چرا که مسئولیت ارسال اطلاعات شخصی سلامتیشان و هرگونه خدمات درخواستی از سامانههای شرکتهای خصوصی برعهده خودشان است، البته وزارت بهداشت در موارد نیاز به ورود نظارتی، تذکرات لازم را به شرکتهای متخلف خواهد داد.
وي درباره شفافسازی این موضوع توضیح داد: وزارت بهداشت به سازمان، ارگان و یا احدی از اشخاص حقیقی و یا حقوقی هیچ گونه دسترسی به پرونده الکترونیک سلامت نداده است.
تارا افزود: شرکتهای خصوصی و یا شرکتهای تامین کننده نرم افزارهای حوزه سلامت ممکن است براساس سرویسهای ارزش افزوده به صورت موردی در قالب نرم افزارها اقدام به خدمات موردی اطلاعات سلامت کنند.
وی با تاکید بر اینکه اینگونه نرم افزارهای خصوصی و شخصی حوزه سلامت با بحث سامانه و پرونده الکترونیک سلامت شهروندان تفاوت زیادی داشته و ربطی به آن ندارند، توضیح داد: نرم افزارهای پرونده سلامت شخصی براساس توافق بین شهروندان و شرکتها و استارت آپهای سلامت و درصورت اخذ رضایت کامل از شهروندان خدمت ارائه میدهند.
رییس دفتر مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت تصریح کرد: شهروندان در استفاده از این نوع سامانهها و موارد مشابه باید دقت کنند، چراکه مسئولیت ارسال اطلاعات شخصی سلامتیشان و هرگونه خدمات درخواستی برعهده خودشان است؛ این شهروندان باید کلیه مراحل اعتبارسنجی و اطمینان از هویت نرم افزارها و سامانهها را حتما چک کنند، البته وزارت بهداشت در موارد نیاز به ورود نظارتی، تذکرات لازم را به شركتهای متخلف خواهد داد.
نظر شما