همشهری آنلاین: آلودگی نفتی ناشی از آتش‌ گرفتن نفتکش سانچی احتمال دارد در مدت سه ماه به خشکی برسد.

نفتکش سانچی

به گزارش ایسنا، برخی از کارشناسان در مطالعات اخیر ادعا کردند که آب آلوده شده بر اثر نشتی نفت از کشتی سانچی احتمالا حداقل در مدت سه ماه به خشکی می‌رسد و درصورتی که این اتفاق رخ دهد سواحل کره محتمل‌ترین موقعیت خواهد بود.

اما به‌رغم این پیش‌بینی همچنان وضعیت نفت نشت پیدا کرده نامشخص است و احتمال دارد سوخته شود، تبخیر شود یا در سطح اقیانوس پخش شده و محیط زیست را برای مدت زمان طولانی آلوده کند.

بر اساس شبیه‌سازی‌های فوری مدل اقیانوسی توسط کارشناسان و دانشمندان مرکز ملی اقیانوس‌شناسی در انگلیس و دانشگاه "ساوث‌ همپتون" ارزیابی تاثیرات احتمالی گردش‌ اقیانوسی در گسترش و انتشار مواد آلاینده در این حادثه انجام شده است.

این شبیه‌سازی‌ها با کمک یک مدل کامپیوتریِ گردش جهانی اقیانوسی و با وضوح بالا موسوم به NEMO صورت گرفته است.

حادثه نفتکش سانچی در مرز بین دو دریای زرد و چین شرقی رخ داده که منطقه‌ای با جریان‌های دریایی سطحی بسیار متغیر، قوی و پیچیده است.

به گزارش ساینس‌دیلی، دکتر "کاتیا پوپووا" محقق ارشد این مطالعه از مرکز ملی اقیانوس‌شناسی در انگلیس گفت: لکه‌های نفتی تاثیرات مخربی بر محیط زیست دریایی و مناطق ساحلی دارد.

وی تاکید کرد: جریان‌های شدید اقیانوسی به این مفهوم است که لکه‌های نفتی به نسبت می‌توانند با سرعت زیاد در یک مسافت قابل توجه پخش شوند. بنابر این، شناخت جریان‌های اقیانوسی و مقیاس زمانی که مواد آلاینده در اقیانوس‌ها در حوادث دریایی به‌ خصوص در مواقع نشت مواد نفت منتشر می‌شوند، حیاتی است.

کد خبر 395600

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha