دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شنبه ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) پس از پایان مذاکرات بروکسل در یک پست توییتری از احتمال لغو تعرفههای گمرکی ناظر بر واردات فولاد و آلومینیوم از کشورهای عضو اتحادیه اروپا سخن گفته است. مشروط بر آنکه، اتحادیه اروپا نیز در اقدامی مشابه، تعرفههای گمرکی مربوط به واردات کالا از آمریکا را لغو کند.
به گزارش دويچه وله، مذاکرات بین آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر تعرفههای گمرکی ادامه دارد. گفتوگوهای بین نمایندگان آمریکا و اروپا در بروکسل نتیجه روشنی نداشته است. ترامپ از امکان سازش با اتحادیه اروپا بر سر تعرفههای گمرکی سخن گفته است.
رئیس جمهور آمریکا روز شنبه ۱۰ مارس (۱۹ اسفند) در عین حال اروپا را تهدید کرده که هرگاه در مبادلات بازرگانی خود با آمریکا محدودیتهای گمرکی قائل شوند، آمریکا میتواند بر سر ورادات دیگر کالاهایی اروپایی و از جمله واردات خودرو نیز تعرفههای گمرکی وضع کند.
ترامپ اخیرا از خودروهای ساخت آلمان نام برده بود. بدیهی است که در صورت اجرای چنین سیاستی، جنگ تجاری بین آمریکا و اروپا وارد مرحله جدیدی خواهد شد.
پیش از انتشار این پست توییتری، گفتوگوهای بین نماینده بازرگانی آمریکا، رابرت لایتهیزر و کمیسر بازرگانی اتحادیه اروپا، سیسیلیا مالماستروم، در بروکسل بدون کسب نتیجه مشخصی به پایان رسیده بود.
هیروشیگه سکو، وزیر بازرگانی ژاپن نیز در گفتوگوهای بین نماینده بازرگانی آمریکا و کمیسر بازرگانی اتحادیه اروپا حضور داشت.
اشاره ترامپ به لغو تعرفههای گمرکی اروپا از جمله به واردات خودروهای آمریکایی مربوط میشود. اروپا برای واردات خودروهای ساخت آمریکا تعرفه گمرکی ۱۰ درصدی تعیین کرده است. حال آنکه تعرفه گمرکی مربوط به واردات خودروهای اروپایی در آمریکا دو و نیم درصد است.
- فشارهای اروپا
اتحادیه اروپا در برابر وضع تعرفههای جدید گمرکی آمریکا در ارتباط با واردات فولاد و آلومینیوم واکنش نشان داده است. آمریکا برای واردات فولاد تعرفه گمرکی ۲۵ درصدی و برای آلومینیوم تعرفه ۱۰ درصدی قائل شده است.
این تعرفههای گمرکی شامل واردات فولاد و آلومینیوم از کشورهای مکزیک، کانادا و استرالیا نمیشود. از این رو، در مذاکرات بین نمایندگان بازرگانی آمریکا و اتحادیه اروپا، موضوع معاف کردن واردات فولاد و آلومینیوم اروپا از تعرفههای یاد شده مطرح بوده است.
- واکنش چین و ژاپن
هیروشیگه سکو، وزیر بازرگانی ژاپن نیز در دیدار با رابرت لایتهیزر، نماینده بازرگانی آمریکا، ناخشنودی کشور خود را نسبت به وضع این تعرفههای گمرکی ابراز کرد.
او تاثیرات این جنگ تجاری را برای بازرگانی جهانی زیانبار خواند و از آمریکا خواست تا در تصمیم خود در این زمینه تجدید نظر کند.
وزیر بازرگانی ژاپن تاکید کرد که واکنش ژاپن به تعرفههای گمرکی مطابق قواعد تعیینشده از سوی سازمان تجارت جهانی است.
سکو در عین حال به نماینده بازرگانی آمریکا گوشزد کرد که صادرات اتحادیه اروپا و ژاپن به هیچوجه تهدیدی برای "امنیت ملی" آمریکا نبوده و این کشورها در شمار متحدان آمریکا هستند.
چین نیز نسبت به وضع تعرفههای گمرکی از سوی آمریکا واکنش نشان داده است. آمریکا معتقد است که چین بازار جهانی را از فولاد ارزان ساخت خود لبریز کرده است.
چین در واکنش به سیاست بازرگانی جدید آمریکا اعلام کرده که این سیاست را برای تجارت جهانی مضر تشخیص میدهد و در صورت اجرای آن، دست به اقدامات مشابهی خواهد زد.
نظر شما