به گزارش ايرنا، فرهاد سرخوش روز دوشنبه گفت: در مدت مشابه سال گذشته تراز این دریاچه یک هزار و 270 متر و 64 سانتیمتر بود که این رقم با بارشهای مناسب هفتههای اخیر و سرازیر شدن آب سدهای اقماری افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر وسعت دریاچه ارومیه به 2 هزار و 208 کیلومتر مربع رسیده در حالی که این میزان در زمان مشابه سال گذشته 2 هزار و 162 کیلومتر مربع بود.
وی حجم آب دریاچه ارومیه در زمان مشابه سال گذشته را یک میلیارد و 770 میلیون مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: این حجم امروز به یک میلیارد و 860 میلیون مترمکعب رسیده است که افزایش 90 میلیون مترمکعبی را نشان میدهد.
رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با اشاره به این که حجم آب این دریاچه در ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه)، یک میلیارد و 120 میلیون مترمکعب بود، اظهار کرد: در حدود 6 ماه گذشته رشد 740 میلیون مترمکعبی آب در نگین فیروزهای آذربایجان اتفاق افتاده است.
دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران است؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنابر آمار بینالمللی تا سال 2015 میلادی در حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
بنا بر نظر کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر منفی بر محیط زیست منطقه داشته و بر روی دمای هوا و وزش بادهای نمکی تاثیر گذاشته است.
ستاد احیای دریاچه ارومیه طرحهای متعددی چون لایروبی رودخانهها، انتقال پساب تصفیه شده فاضلاب به دریاچه، ساماندهی سردهنههای رودخانهها، انسداد یک هزار و 200 چاه غیرمجاز و اصلاح آبیاری در 6 هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی را در دستور کار دارد.
استاندار آذربایجان غربی نیز طی روزهای اخیر با اشاره به موافقت رئیس جمهوری با پیشنهاد استفاده از سه میلیارد دلار فاینانس خارجی برای اجرا و تکمیل طرحهای احیای دریاچه ارومیه گفته که مذاکره با سرمایهگذاران خارجی نیز در این زمینه آغاز شده است و با دریافت تسهیلات خارجی روند اجرای طرحهای احیای دریاچه ارومیه تسریع میشود.
همشهری آنلاین: رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی گفت: تراز این دریاچه روز دوشنبه ۲۱ اسفند به یک هزار و ۲۷۰ متر و ۶۸ سانتیمتر رسید که چهار سانتیمتر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته و ۳۷ سانتیمتر بیشتر از ابتدای سال آبی جاری است.
کد خبر 400794
نظر شما