همشهری آنلاین: محققان دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی با ساخت رباتی شبیه به لاک‌پشت، به دنبال آموزش مهارت‌های استفاده صحیح از ربات‌ها برای کودکان هستند.

ربات لاک پشت

ربات لاک پشت

به گزارش میزان، محققان کره‌ای معتقدند که باید مهارت‌های لازم برای تعامل با ربات‌های پیشرفته‌ از همین امروز به کودکان آموزش داده شود، چرا که کودکان باید نسبت به ربات‌ها و فراگیری این وسایل هوشمند در آینده آگاه شوند.

ربات لاک‌پشتی یا Shelly یک ربات نیمه هوشمند است که بر اساس رفتار کودکان واکنش‌ نشان می‌دهد. مثلا این ربات در مقابل رفتارهای خشونت‌آمیز یا بدرفتاری کودکان در لاک خود پنهان می‌شود.

هدف اصلی برای ساخت این ربات، جلوگیری از سوءاستفاده از ربات‌ها است، در واقع این ربات به کودکان می‌آموزد که نباید با آنها بد رفتاری شود، در غیر اینصورت آنها می‌توانند با یک واکنش، ناراحتی خود را نشان دهند.

این ربات برای بازی همزمان پنج تا هفت کودک ساخته شده است. بخش پشتی یا لاک ربات حاوی حسگرهای لرزشی تشخیص‌دهنده لمس است و سیستم حرکتی این ربات نیز شامل چهار اندام حرکتی است که همه آنها به همراه سر و دم، متحرک هستند.

این ربات قادر است تا چهار رفتار خوشحالی، خشم، ترس و قهر را شبیه‌سازی کرده و در هنگام ترس به مدت 14 ثانیه در لاک خود پنهان ‌شود.

محققان پس از آزمایش دریافتند که واکنش‌های هوشمندانه این ربات باعث می‌شود که مهارت‌های مربوط به کنترل رفتارهای ناخواسته و خشونت‌آمیز در کودکان افزایش یابد.

سينا پرس،  نيز در خصوص اين ربات جديد كه در كنفرانس بين‌المللي تعامل انسان - ربات معرفي شد، آورده است:

کودکانی که در دهه جاری متولد شده و رشد می کنند، بیش از سایر افراد به استفاده از فناوری رباتیک - به شیوه ای کاملا متفاوت - تشویق و ترغیب می‌شوند.

تیمی از محققان کره جنوبی در تلاش برای همزیستی بهتر کودکان با ربات‌ها و آموزش عدم سوء استفاده از آنها، ربات لاک پشت مانند شلی (Shelly) را معرفی کرده‌اند. این ربات در کنفرانس بین‌المللی تعامل انسان - ربات (HRI 2018) که در تاریخ 5 تا 8 مارس (14 تا 17 اسفند) در شیکاگو، آمریکا برگزار شد، معرفی گردید.

محققان Naver Labs و دانشگاه ملی سئول در دو مقاله‌ای که در این کنفرانس ارائه کردند، توانایی ربات شلی در برقراری تعامل با کودکان، و توانایی ربات در ارزیابی و مهار رفتارهای سوء استفاده کودکان از ربات ها را تشریح کردند.

ربات شلی مجهز به لامپ‌های LED رنگی برای جذب کودکان و حسگرهای حساس به لمس است. طراحی این ربات به شکل لاک پشت، یک مفهوم خلاقانه است؛ چراکه کودکان متوجه می شوند که درصورت آسیب زدن یا سوء استفاده از شلی، ربات به درون لاک خود فرو می‌رود. این طرح توانست جایزه نخست چالش طراحی ربات دانشجویی HRI 2018 را از آن خود کند.

  • رشد چشمگیر حضور ربات‌ها در زندگی کودکان

ربات‌ها به بخش های مختلف زندگی کودکان نفوذ پیدا کرده‌اند. رباتi-QUE از جمله اسباب بازی‌های هوشمندی است که با استقبال کودکان مواجه شده است. این ربات از فناوری تشخیص صدا، ارتباط اینترنت، فناوری بلوتوث برای تعامل و پاسخگویی به سوالات کودک برخوردار است.

اما کارشناسان هشدار می دهند که اسباب بازی‌های هوشمند از جمله رباتi-QUE با بهره مندی از فناوری‌های پیشرفته، از پتانسیل جمع آوری، استفاده یا افشای اطلاعات شخصی، هک شدن و جاسوسی از افراد برخوردار است.

روی دیگر این سکه حضور ربات‌ها در زندگی کودکان، تحول در شیوه آموزش سنتی به ویژه در مدارس است. ماشین‌های هوشمند که از قابلیت سازگاری با سبک‌های یادگیری فردی کودکان برخوردار هستند، شیوه آموزش سنتی در مدارس را از بین خواهند برد.

به گفته کارشناسان، عصر جدیدی از آموزش خودکار (automated teaching) با استفاده از ربات‌ها در راه است که نویددهنده آموزش‌های انفرادی به هر دانش آموز، به جای شیوه سنتی یادگیری در جمع کلاس خواهد بود.

کد خبر 401226

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha