به گزارش روز شنبه ایرنا از رسانه های غیردولتی میانمار، «مارک کاتس» رئیس دفتر هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل (OCHA) اعلام کرد که بیش از چهار هزار نفر در ایالت شمالی «کاچین» میانمار واقع در نزدیکی مرز این کشور با چین در سه هفته گذشته آواره شده اند.
طبق این گزارش ، این آمار، شامل 15 هزار نفری آواره ای که از ابتدای سال جاری میلادی (2018) و مجموع 90 هزار نفری آواره دیگری که از سال 2011 با شکسته شدن آتش بس میان ارتش میانمار و شورشیان قدرتمند «ارتش مستقل کاچین» مجبور به ترک خانههایشان شده اند، نمیشود.
'فرانتیر میانمار' به نقل از «کاتس» در مورد شهروندان غیر نظامی این منطقه نوشت: ما گزارشهایی دریافت کرده ایم که نشان میدهد تعداد زیادی از شهروندان غیرنظامی همچنان در مناطق تحت تأثیر درگیریها، گیر افتاده اند.
وی در این باره افزود: بزرگترین نگرانی ما امنیت شهروندانی است که شامل زنان باردار، افراد مسن، کودکان و افراد معلول میشود. باید مطمئن شویم که آنها در امنیت کامل به سر میبرند.
دفتر هماهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل همچنین اعلام کرده که توانایی تأیید گزارشهای حاکی از کشته شدن غیر نظامیان را ندارد.
شمال میانمار نیز همچون غرب آن که درگیر مسأله روهینگیاییها در ایالت «راخین» است، از مناطق درگیر بحران در هفته های گذشته به شمار میرود.
مناطق مرزی میانمار از زمان استقلال این کشور از انگلیس در سال 1948، 70 سال است که به دلیل حضور گروههای شبه نظامی جدایی طلب و همچنین مراکز تولید مواد مخدر، دارای شرایط بی ثباتی بوده است.
«آنگ سان سوچی» رهبر معنوی میانمار در سال 2016 با وعده تلاش برای صلح در این کشور به قدرت رسید، اما از آن زمان تا کنون میانمار همچنان درگیر بحرانهای متعددی بوده است.
گروههای حقوق بشری، به دلیل خشونتهای ارتش میانمار که علیه اقلیتهای قومی ساکن مناطق دور افتاده و توسعه نیافته این کشور اعمال میشود، آنها را به نقض گسترده حقوق بشر متهم میکنند.
خشونتهای ارتش میانمار و افراطیان بودایی این کشور در ایالت «راخین» در غرب این کشور از شهریور ماه سال 96 به کشته شدن هزاران و آواره شدن حدود 700 هزار اقلیت روهینگیایی منجر شده که سازمان ملل آن را پاکسازی نژادی میخواند اما دولت میانمار این اتهام را رد کرده و اقدامات ارتش را مقابله با گروههای مسلح تلقی میکند.
نظر شما