به گزارش ایسنا به نقل از دفتر آمار اتحادیه اروپا، آخرین آمارهای درآمدی تا سال ۲۰۱۶ نشان میدهد بین توزیع درآمدی در بین جمعیت اروپایی نابرابری بزرگی وجود دارد، بهگونهای که در اتحادیه اروپا، ۲۰ درصد افرادی که بیشترین درآمد را دارند ۵.۲ برابر بیشتر از ۲۰ درصد طبقه متوسط درآمد دارند.
این نرخ بین کشورهای مختلف بسیار متفاوت است. جمهوری چک با نرخ ۳.۵ کمترین نابرابری درآمدی بین کشورهای اتحادیه اروپا را دارد و پس از این کشور، اسلوونی، اسلواکی و فنلاند با نرخ ۳.۶ قرار دارند. از سوی دیگر بیشترین نابرابری در بلغارستان با نرخ ۸.۲، لیتوانی با نرخ ۷.۱، رومانی با نرخ ۷، اسپانیا و یونان با نرخ ۶.۶ و لتونی و ایتالیا با نرخ ۶.۳ قرار دارند.
در مقایسه با آمارهای سال ۲۰۰۸، لتونی موفق شده است که بیشترین کاهش در نابرابری درآمدی را داشته باشد و نرخ نابرابری خود را از ۷.۳ به ۶.۳ برساند. پس از این کشور، انگلیس با ۰.۵ واحد کاهش و بلژیک و لهستان با ۰.۳ واحد کاهش قرار دارند.
این در حالی است که بیشترین افزایش نابرابری در بلغارستان بوده است که از ۶.۵ واحد سال ۲۰۰۸ به ۸.۲ واحد در سال ۲۰۱۷ رسیده است و پس از این کشور، ایتالیا با ۱.۱ واحد افزایش و اسپانیا و لیتوانی با ۱ واحد افزایش قرار دارند. نرخ نابرابری درآمدی از طریق تقسیم درآمد قابل تصرف ۲۰ درصد با درآمد بالا بر ۲۰ درصد با درآمد پایین به دست میآید.
نظر شما