به گزارش ايرنا، فرهاد سرداری روز دوشنبه گفت: مشکل گرد و غبار و فرسایش بادی در کشور در سالهای گذشته به سبب مسایل اقلیمی و کمبود بارش شدت پیدا کرده است.
وی بیان کرد: حدود 20 میلیون هکتار از عرصههای استانهای بیابانی کشور در سال 89 زیر تاثیر فرسایش بادی قرار داشت اما در مطالعه امسال این میزان با رشد 40 درصدی به 30 میلیون هکتار رسیده که شرایط نامناسبی است.
سرداری ادامه داد: در سالهای قبل از مالچپاشی نفتی برای مقابله با فرسایش بادی استفاده میکردیم که به دلایلی متوقف شد، اما سال 1396 دولت بودجهای به میزان 320 میلیارد تومان برای عملیات مالچپاشی در 6 استان کشور اختصاص داد.
وی یادآور شد: مقرر شده در سال جاری نیز 320 میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی، مالچ رایگان توسط وزارت نفت در اختیار سازمان جنگلها و مراتع قرار گیرد.
این مسئول با اشاره به برگزاری کارگاه هماندیشی کنترل گرد و غبار در کرمان افزود: با توجه به این که در روند عملیات مالچپاشی سال گذشته مشکلات و مسائلی پدید آمد، این کارگاه برای ارائه راهکارها پیشبینی شد.
مدیرکل دفتر امور گیاهان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری توضیح داد: در برخی مناطق کشور به دلیل بالا بودن شدت فرسایش، استقرار گیاه ممکن نیست و عملیات مالچپاشی برای کاشت گیاه ضرورت دارد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته حدود 2 میلیون جنگل دست کاشت در مناطق بیابانی کشور ایجاد شده که 225 هزار هکتار آن با عملیات مالچپاشی ممکن شده است.
سرداری تصریح کرد: با آزمایشهای انجام شده بر اساس استانداردهای جهانی و تجارب گذشته، مالچپاشی هیچ مشکلی برای محیط زیست گیاهی و جانوری و عرصههای طبیعی ایجاد نمیکند.
استان کرمان بهویژه مناطق شرقی آن و شهرستانهای بم، فهرج و ریگان زیر تاثیر شدید پدیده گرد و غبار و فرسایش بادی است.
970 هزار هکتار از بیابانهای شرق استان کرمان زیر فرسایش بادی قرار دارد و 253 هزار هکتار نیز کانونهای بحرانی حساس و فرسایش بادی به شمار میرود که تاسیسات شهری، روستایی، راهها و سایر زیرساختها را تهدید میکند.
430 هزار هکتار کانونهای بحرانی در استان کرمان وجود دارد که 60 درصد کانونهای بحرانی حساس به فرسایش بادی در چهار شهرستان شرقی استان کرمان از جمله ریگان قرار دارد.
کار تثبیت شنهای روان در شرق استان کرمان از سال 1360 آغاز شد و تاکنون در بیش از 22 هزار هکتار مالچپاشی، 47 هزار هکتار نهالکاری و سایر عملیاتها اجرا شده اما هنوز به تثبیت نرسیده است.
خشکسالیهای چند سال اخیر در کرمان به ویژه شهرستانهای شرقی این استان موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و بروز پدیده ریزگردها شده است.
همشهری آنلاین: مدیرکل دفتر امور گیاهان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با بیان این که کرمان یکی از استانهای زیر تاثیر فرسایش و گرد و غبار است، گفت: منشا ۳۳ درصد از گرد و غبار داخل کشور مربوط به این استان است.
کد خبر 404283
نظر شما