یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۶:۱۴
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: رای‌دهندگان لبنانی یکشنبه ۱۶ اردیبهشت برای انداختن آرای خود در انتخابات پارلمانی که پن سال با تاخیر انجام می‌شود، به پای صندوق‌های رای رفته‌اند.

لبنانی‌ها برای اولین بار طبق سیستم نسبی در انتخابات شرکت می‌کنند.

طبق قانون جدید، لبنان به ۱۵ حوزه انتخاباتی تقسیم شده که تعداد کرسی‌های هر حوزه بین پنج تا ۱۳ کرسی است.نامزدها باید در یک لیست‌ باشند اما در همان لیست نیز امکان رقابت با دیگر نامزدها را دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از اسکای نیوز عربی،اعمال قانون جدید انتخابات "قانون نسبی بودن آراء" محاسبه‌ای را تحت عنوان رای برتر (نماینده برگزیده) پیش‌بینی کرده است که میزان تفاوت قانون جدید با قانون قدیم است و این شانس را به گروه‌ها و شخصیت‌های مستقل می‌دهد که نماینده خود را به پارلمان بفرستند.

طبق قانون جدید رای‌دهنده باید لیست را کامل انتخاب کند و نمی‌تواند اسامی خاصی را در لیست‌ها انتخاب یا حذف کند اما در صورت تمایل می‌تواند به یک شخص رای برتر یا برگزیده بدهد.

نامزدی که بیشترین میزان رای برتر را به دست آورد اولویت پیروزی در بین اعضای لیست را دارد و این باعث می‌شود اعضای یک لیست برای کسب رای برتر با هم رقابت کنند.

قانون جدید به لبنانی‌های مقیم خارج نیز اجازه مشارکت در انتخابات را برای اولین بار داد اما مشروط بر این بود که از قبل در سفارتخانه‌های لبنان نام‌نویسی کرده باشند، لبنانی‌های مقیم خارج در دو مرحله در روزهای ۲۷ و ۲۹ آوریل آرای خود را به صندوق انداختند.

این انتخابات شاهد حضور گسترده گروه‌های جامعه مدنی و فعالان است که در اعتراض‌های دو سال قبل لبنان درباره بحران زباله‌ها شرکت داشتند،

طبق آمارهای رسمی صادر شده از سوی دولت لبنان، از بين ثبت‌نام كنندگان براي دادن راي میزان مسلمانان حدود ۶۳ درصد و تعداد رای دهندگان مسیحی حدود ۳۷ درصد اعلام شده است.

تعداد اعضای پارلمان لبنان ۱۲۸ نماینده است که بین مسلمانان و مسیحیان تقسیم می‌شوند، یعنی ۶۴ نماینده برای هر طایفه؛ نمایندگان مسلمان به این ترتیب تقسیم می‌شوند ۲۷ نماینده برای اهل سنت و ۲۷ نماینده برای شیعیان و هشت نماینده برای دروزی‌ها و دو نماینده برای علوی‌ها.

اما در بين مسیحیان، مارونی‌ها بیشترین سهم را دارند که شامل ۳۴ نماینده است بعد از آنها رومی‌های ارتدوکس با ۱۴ کرسی،‌ رومی‌های کاتولیک با هشت کرسی، ارمنی‌ها با شش کرسی، مسیحیان پروتستان با یک کرسی و اقلیت‌های دیگر با یک کرسی قرار دارند.

این رای گیری در انتخابات پارلمانی برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ است و بعد از تصویب قانون جدید انتخابات در سال گذشته میلادی اولین انتخابات محسوب می‌شود. دوره‌های پارلمان لبنان چهار ساله است اما به دلیل شرایط و اختلافات سیاسی انتخابات امروز با پنج سال تاخیر انجام می‌شود.

۵۹۲ نامزد و ۷۷ لیست در ۱۵ حوزه انتخاباتی برای کسب ۱۲۸ کرسی پارلمان طبق قانون نظام نسبی به رقابت می‌پردازند.

قانون انتخابات قبلی سال گذشته میلادی تغییر کرد. براساس قانون قبلی حزب پیروز تمامی کرسی‌های پارلمان را از آن خود می‌کرد و سیستم پیچیده‌ای داشت که به نمایندگی براساس تقسیم بندی طایفه‌ای استناد داشت و تعداد کرسی‌های پارلمانی طبق سهم آرای کسب شده تقسیم می‌شد.

بیش از ۵۰ هزار نیروی ارتش در تمامی مناطق لبنان برای تامین امنیت روند انتخابات مستقر شده‌اند و هزاران نیروی امنیت داخلی بیش از ۱۸۰۰ مرکز اخذ رای در ۱۵ حوزه انتخاباتی را پوشش می‌دهند.

شمارش آرای نهایی در سراسر کشور در دو مرحله انجام خواهد گرفت؛ مرحله نخست دستی و مرحله دوم به صورت الکترونیکی از سوی کمیته‌های مربوطه خواهد بود.

اتحادیه اروپا بیش از ۱۰۰ ناظر را بنا به دعوت دولت لبنان در این کشور مستقر کرده‌است.

انتخابات از ساعت هفت صبح به وقت محلی آغاز شده است.

کد خبر 404640

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha