پذیرش دانشآموز در پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان از طریق سوابق تحصیلی و سنجش هوش و استعداد دانشآموختگان پایه ششم ابتدایی صورت میگیرد. حدود 3ماه پیش وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که در سالجاری تحصیلی آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی برگزار نمیشود، اما چند روز بعد دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد که هرگونه تصمیمگیری در این ارتباط باید با مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی باشد.
در ماههای گذشته و بعد از این اظهارنظرها یک بلاتکلیفی در ارتباط با آزمون مدارس استعدادهای درخشان در پایه هفتم و نمونهدولتی شکل گرفت که حالا باتوجه به اعلام رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش بهنظر میرسد که آزمون استعدادهای درخشان در سالجاری همچون گذشته برگزار خواهد شد و تنها تغییراتی در نحوه آزمون صورت خواهد گرفت. وزیر آموزش و پرورش پیش از این اعلام کرده بود که برگزاری آزمون استعدادهای درخشان در پایه هفتم باعث ایجاد استرس و اضطراب در دانشآموزان میشود.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، عبدالرسول عمادی با اعلام رویکردهای وزارت آموزش و پرورش درباره پذیرش دانشآموزان گفت: این وزارتخانه براساس مفاد سند تحول بنیادین و بهمنظور ایجاد نشاط و شادابی در مدارس و حذف عوامل آسیبزا و اضطرابآفرین، با اتخاذ رویکرد جلوگیری از آزمونهای زائد و توسعه آزمونهای پیشرفت تحصیلی در پایههای دوره ابتدایی و بهمنظور دور نگه داشتن مدارس و دانشآموزان این دوره از هجوم کتابها و جزوات کمکآموزشی و با توجه به اینکه دوره ابتدایی مهمترین دوره تحصیلی از جهت توجه به ساحتهای 6گانه تربیتی و تعلیم و تربیت متوازن مبتنی بر اهداف و مأموریتهای نظام آموزشی تصریح شده درسند تحول بنیادین آموزش و پرورش است،
برای پذیرش دانشآموز در پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان از طریق سنجش هوش و استعداد دانشآموزان پایه ششم ابتدایی و ملاحظات سوابق تحصیلی آنها، در دهه سوم تیرماه اقدام به جذب دانشآموز در کلاسهای پایه هفتم این مدارس خواهد کرد.
عمادی افزود: این نظام پذیرش که شیوهنامه آن ظرف هفته آینده به ادارات کل استانها ابلاغ میشود از طریق سنجش هوش و استعداد داوطلبان و ملاحظه سوابق تحصیلی آنان بدون آزمونهای چند گزینهای آموزشی نسبت به غربالگری آنان اقدام میکند و ظرفیت کلاسهای هفتم این مدارس نیز پس از سنجش و انتخاب صاحبان هوش و استعداد برتر و تعیین تعداد دانشآموزان واجد شرایط مشخص خواهد شد. رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: این نظام پذیرش مبتنی بر شناسایی دقیق استعداد و هوش دانشآموزان است و نیاز به شرکت در کلاسهای آموزشی و یا مهارتهای تستزنی ندارد.
وی تأکید کرد: همانگونه که میدانیم مدارس نمونهدولتی از ابتدا با هدف تعلیم و تربیت ویژه دانشآموزان ممتاز مناطق محروم کشور تأسیس شد و برهمین اساس برای سال تحصیلی ۹۸- ۹۷ مدارس نمونهدولتی صرفا در مناطق محروم کشور اقدام به پذیرش دانشآموز در پایه هفتم خواهند کرد و روش پذیرش دانشآموز برای پایه هفتم مدارس نمونه دولتی نیز بدون آزمون خواهد بود. وی در ادامه افزود:
مدارس نمونهدولتی فعال موجود در شهرهای بزرگ نیز در پایههای هشتم و نهم برنامه آموزشی خود را به روال گذشته ادامه میدهند اما برای پذیرش دانشآموز در پایه هفتم آنها آزمونی برگزار نخواهد شد. رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش گفت: همانگونه که قبلا تأکید شده است مدارس غیردولتی نیز برای پذیرش دانشآموز در پایههای مختلف تحصیلی حق برگزاری آزمون ورودی نخواهند داشت و سازمان مدارس غیردولتی بر فرایند جذب دانشآموز در این مدارس برای جلوگیری از هرگونه تخلف احتمالی نظارت خواهند کرد.
عبدالرسول عمادی با اشاره به این نکته که دانشآموزان داوطلب ورود در پایه هفتم مدارس استعدادهای درخشان، تا نهایی شدن نحوه پذیرش در این مدارس، باید روال طبیعی ثبتنام در مدارس عادی دولتی یا غیردولتی مدنظر خود را طی کنند، گفت: درصورت موفقیت این دانشآموزان در فرایند پذیرش مدارس استعدادهای درخشان، نسبت به ثبتنام و انتقال آنان به مدارس استعدادهای درخشان اقدام میشود و خانوادهها از این رهگذر متضرر نخواهند شد.
همچنین درهمین رابطه مهدی نوید ادهم دبیرکل شورایعالی آموزش و پرورش به ایسنا، گفت: از نظر ما بساط برگزاری آزمونها در دوره ابتدایی جمع شده و دیگر آزمونهایی به شکل قبل نداریم. البته در دورههای متوسطه اول و دوم نیز پیگیر حذف آزمونها هستیم. همانطور که پیش از این هم اعلام شده امسال آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه در پایه هفتم، بهصورت تستی چهارجوابی که موجب اضطراب میشد برگزار نمیشود. اگر هم آزمونی برای جذب باشد برای سنجش استعدادهاست و اکنون کارشناسان ما در حال کار روی آن هستند که امید میرود سریعتر به سرانجام برسد.
نظر شما