فاطمه اكبرپور با بيان اين خبر به ايسنا، افزود : به صورت روزانه ۵۰۰ تن و سالانه بیش از ۱۸۵ هزار تن است. بر اساس برآوردهای صورت گرفته، هر تهرانی روزانه به طور متوسط سه پلاستیک وارد چرخه محیط زیست میکند که امروزه به عنوان یکی از مشکلات زیست محیطی این کلان شهر به شمار میرود. بالا بودن سرانه مصرف روزانه ظروف پلاستیکی در ایران نیز باعث شده که نام کشورمان در بین ۱۰ کشور نخست پر مصرف ظروف یک بار مصرف پلاستیکی مشاهده شود.
این کارشناس اداره حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به اینکه تفکیک از مبدأ پسماندها صورت نمیپذیرد، پسماندهای پلاستیکی به صورت مخلوط با سایر پسماندهای عادی جمع آوری و به سایت پردازش و دفع پسماندهای آراد کوه منتقل میشود، تصریح کرد: بخشی از این پسماندها از طریق روانآبهای سطحی شهر تهران به جنوب شهر منتقل و به همراه فاضلاب به مصرف آبیاری اراضی کشاورزی در جنوب تهران میرسد و بخشی نیز توسط دورهگردها جمع آوری و به مراکز غیر مجاز بازیافت پسماندهای پلاستیکی تحویل داده میشود. بخش عمدهای نیز در سایت آرادکوه توسط پیمانکاران تفکیک در مقصد جداسازی و به مراکز بازیافت فروخته میشود.
اکبرپور افزود: حدود ۲۰۰ تن از این پسماندها که عمدتاً کیسههای پلاستیکی و دارای ارزش حراتی مناسب هستند، وارد ریچکت سوز (زباله سوز) مستقر در سایت آرادکوه شده و برق از آن استحصال میشود و مابقی نیز دفن میشود.تجزیه ظروف پلاستیکی و کیسههای یکبار مصرف در طبیعت میتواند تا ۴ قرن طول بکشد
این کارشناس پسماند اداره حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه از ظروف پلاستیکی و کیسههای یکبار مصرف به دلیل ماندگاری در محیط زیست بهعنوان آلودگی سفید یاد میشود، تصریح کرد: با توجه به مواد مورد استفاده در ساخت پلاستیکها و پلیمرها، تجریه این مواد در طبیعت میتواند صدها سال و حتی دو تا چهار قرن طول کشد.
نظر شما