به گزارش دويچه وله، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز یکشنبه (۱۰ ژوئن/ ۲۰ خرداد) در شبکه اول تلویزیون آلمان ضمن انتقاد شدید از رفتار دونالد ترامپ گفت که توئیت رئیس جمهوری آمریکا "مأیوسکننده" است.
مرکل گفت که اما دولت آلمان به بیانیه نشست گروه هفت پایبند است و این بیانیه تصویب شده و دارای اعتبار قانونی است.
ترامپ پس از پایان نشست کشورهای صنعتی گروه ۷ با ارسال یک توئیت رسما امضای خود را از زیر بیانیه پایانی این اجلاس پس گرفت.
مرکل که با خونسردی نسبت به ترامپ واکنش نشان میداد، در پاسخ به پرسش خبرنگار تلویزیون آلمان درباره رفتار خونسردانهاش گفت که بهکارگیری زبانی تند چیزی را بهتر نمیکند. او افزود که اما گامی که رئیس جمهور آمریکا برداشته موجب سهولت اوضاع نمیشود.
صدراعظم آلمان گفت که با این همه، گفتوگو با ترامپ را از جمله در ماه ژوئیه در اجلاس سران عضو کشورهای ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) در بروکسل ادامه خواهد داد.
مرکل گفت که تصمیم ترامپ باعث تقویت این خواست در او شده که بیش از پیش برای اتحادیه اروپایی متحد و قوی تلاش کند. او گفت که اروپا باید سرنوشت خود را بیش از پیش در دست بگیرد و خودش از ارزشهایش دفاع کند، در صورت لزوم همراه با ژاپن. صدراعظم آلمان گفت که آلمان و اروپا دیگر نباید "با ناسنجیدگی" به آمریکا متکی باشند.
با این حال، مرکل بر این نظر نبود که شراکت با آمریکا، با وجود سیاست قیمومتطلبانه ترامپ، به پایان رسیده است. او گفت که دلایل خوبی برای مبارزه در راه حفظ شراکت میانقارهای موجود است.
مرکل گفت که تصمیم ترامپ باعث تقویت این خواست در او شده که بیش از پیش برای اتحادیه اروپایی متحد و قوی تلاش کند.
آمریکا و سایر کشورهای شرکتکننده در بیانیه هشت صفحهای پایانی اجلاس کشورهای صنعتی گروه ۷ به رغم اختلاف نظرهای فراوان، مشترکا در آخرین دقایق از بازرگانی آزاد و عادلانه دفاع کردند.
در بیانیه پایانی که امضای ترامپ را نیز بر خود دارد اعلام شده بود که کشورهای صنعتی خواستار کاهش تعرفههای گمرکی هستند و برآنند تا از کمکهای حمایتگرایانه خود از محصولات داخلی بکاهند.
در واکنش به اقدام ترامپ در پس گرفتن امضای خود از زیر بیانیه پایانی اجلاس گروه ۷ یکی از سخنگویان دونالد توسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا، گفت: «ما مفاد این بیانیه را که از طرف همه سران شرکتکننده در این نشست امضا شده، می پذیریم و به آن عمل می کنیم.»
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز ترامپ را متهم کرد که با رفتار خود باعث "خدشه زدن به اعتماد موجود" میان اروپا و آمریکا شده است.
کاخ الیزه در پاریس در بیانیهای خواستار تبعیت از قوانین همکاری بینالمللی شد. در بیانیه کاخ الیزه که روز یکشنبه (۲۰ خرداد / ۱۰ ژوئن) منتشر شد از جمله آمده است: «همکاریهای بینالمللی نباید از فوران خشم و سخنان مخرب تاثیر پذیرند.»
رئیس جمهوری آمریکا صبح شنبه (۹ ژوئن/ ۱۹ خرداد)، حدود پنج ساعت پیش از پایان نشست مشترک سران هفت کشور صنعتی جهان کانادا را ترک کرد. یکی از علتهای این اقدام، دیدار ترامپ با رهبر کره شمالی کیم جونگ اون عنوان شده که مطابق برنامه قرار است در ۱۲ ژوئن در سنگاپور انجام شود.
نظر شما