به گزارش ايرنا، معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو از طرحی جدید برای محاسبه بهای برق مشترکان پرمصرف خبر داد و گفت: بر اساس این طرح، برای نقاط مختلف کشور "الگوی مصرف" تعریف میشود و نرخ برق مشترکانی که از این الگو پیروی نکنند، به "قیمت تمام شده" محاسبه خواهد شد.
قیمت تمام شده هر کیلووات ساعت برق اکنون 110 تومان است اما با نرخ هر کیلووات ساعت 70 تومان عرضه میشود؛ به عبارتی دیگر، وزارت نیرو اکنون به ازای هر کیلووات ساعت برق 40 تومان یارانه پرداخت میکند.
همایون حائری امروز در نشستی خبری، با اشاره به اینکه مصرف 90 درصد مشترکان کمتر از الگوی مصرف است، گفت: قیمت برق برای مشترکان پرمصرف به نرخ تمام شده محاسبه میشود.
وی با بیان اینکه الگوی مصرف برای مشترکانی که در نقاط مختلف کشور زندگی میکنند متفاوت است، اظهار داشت: این پروژه از مهر آغاز میشود و تا پایان سال اجرایی خواهد شد.
معاون وزیر نیرو هدف از این طرح را اصلاح الگوی مصرف ذکر کرد و ادامه داد: با گذر از فصل تابستان، باید همچنان به مدیریت مصرف توجه داشته باشیم.
وی گفت: با توجه به تاکید رئیس جمهوری در مورد مدیریت مصرف در دستگاههای اداری، وزارت نیرو قرار است قبوض برق دستگاههای مختلف را با قبوض سال گذشته مقایسه و اسامی دستگاههایی که کاهش مصرف نداشتهاند را به رئیس جمهوری گزارش کند.
حائری اضافه کرد: بر اساس مجوزی که به وزارت نیرو داده شده است، برق دستگاههایی که مصرف برق آنها بالاتر از سال گذشته باشد، قطع خواهد شد.
وی از افزایش 2 هزار مگاواتی تولید برق از نیروگاه حرارتی در سال گذشته خبر داد و گفت: برای تامین برق مورد نیاز کشور در دوره اوج مصرف سال آینده، باید چهار هزار مگاوات نیروگاه به مدار بیاید.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه 14 هزار مگاوات نیروگاه در دست احداث است، گفت: اکنون وزارت نیرو با بخش خصوصی داخلی و خارجی در حال مذاکره است تا مسیر را برای مشارکت آنها تسهیل کند.
به گفته وی، اکنون مذاکراتی با روسیه، چین و آلمان برای احداث نیروگاه در حال انجام است و ساخت واحد بخار نیروگاه «سیریک» نیز توسط روسها آغاز شده است.
واحد بخار نیروگاه 1400 مگاواتی سیریک با سرمایه گذاری 1.5 میلیارد یورویی روسیه ظرف مدت 55 ماه شهرستان سیریک استان هرمزگان ساخته میشود.
حائری در پاسخ به سوالی در مورد سهم انرژی هستهای در تولید برق، گفت: نیروگاه هستهای بوشهر با ظرفیت یک هزار مگاوات فعال است که اکنون یک هزار مگاوات برق به شبکه تحویل میدهد.
وی در مورد تاثیر تغییر ساعت کار ادارهها و دستگاههای دولتی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده، تغییر ساعت اداری در کنار پیگیریهایی برای خاموش کردن تجهیزات سرمایشی در خارج از ساعتهای کاری، موجب شد مصرف برق 2 هزار مگاوات کاهش پیدا کند.
وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه خاموشیهای تا چه زمان ادامه دارد؟ گفت: میزان مصرف برق تابعی از افزایش دماست و با توجه به پیشبینیهای سازمان هواشناسی، انتظار میرود تا هفتههای آینده محدودیتها کمتر شود.
معاون وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی در مورد صادرات برق به عراق نیز گفت: از روزی که تامین برق کشور با محدودیت مواجه شد، کل صادرات برق از جمله به عراق را متوقف کردیم و به صفر رساندیم. وی میزان بدهی عراق بابت واردات برق از ایران را یک میلیارد دلار اعلام کرد.
معاون وزیر نیرو در مورد سوخت نیروگاهها گفت: اکنون 100 درصد سوخت نیروگاهها از گاز طبیعی تامین میشود؛ این نسبت در سال گذشته 91 درصد بود و بقیه از طریق ترکیبی از مازوت و گازوئیل تامین میشد.
این مقام مسئول در مورد انطباق نداشتن جداول خاموشی احتمالی با قطعیهای برق نیز گفت: برخی از قطعیهای برق به دلیل حوادث شبکه است ولی در تلاش هستیم که دقت جداول را افزایش دهیم و قطعیها طبق زمانبندی رخ دهد تا مردم برنامهریزی لازم را داشته باشند.
نظر شما