همشهری آنلاین: وزیر آموزش و پرورش گفت: بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سال ۹۸ به میزان ۳۰ درصد قطعی است و در سال آینده به عنوان پیشینه تحصیلی دانش‌آموزان اعمال می‌شود.

به گزارش ایرنا، سید محمد بطحایی در حاشیه آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره علمی - فرهنگی فرهنگیان بسیجی کشور در خصوص اینکه برخی خانواده‌ها و دانش‌آموزان نسبت به این تصمیم گله‌مند بوده و آن را نوعی ناعدالتی تلقی می‌کنند نیز اظهار داشت: امتحانات نهایی برای تمامی دانش‌آموزان در سراسر کشور یکسان برگزار می‌شود و اکنون ارتباط معناداری در معدل دانش‌آموزان در دروس امتحان نهایی بین مناطق مختلف کشور نداریم.

وی افزود: همچنین با درجه‌بندی مناطق، ضریب محرومیت نیز در نظر گرفته شده است تا نابرابری فرصت‌های آموزشی با این روش جبران شود و در ادامه برنامه‌ریزی‌ها و بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی به تدریج باید به سمت حذف کنکور برویم.

  • تا پنج سال آینده نیروهای جدید برای جبران کمبود معلم را جذب می‌کنیم

وزیر آموزش و پرورش به روش‌های جذب نیرو برای جبران کمبود نیروی انسانی و معلم در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌های اساسی آموزش و پرورش در سال‌های آینده، کمبود نیروی انسانی است و علت اصلی آن است که تعداد زیادی از همکاران به تدریج به افتخار بازنشستگی نائل می‌شوند و باید جای خود را به نیروهای جوان بدهند.

بطحایی اضافه کرد: اولین کاری که باید انجام دهیم این است که از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی که دانشگاه‌های تامین نیروی انسانی برای آموزش و پرورش هستند نیروهای جدید را جایگزین همکارانی کنیم که به دلیل بازنشستگی از این نظام خارج می‌شوند.

وی ادامه داد: در سال جاری علاوه بر حدود 18 هزار نیروی که با استفاده از ظرفیت ماده 28 آموزش‌دیده و وارد آموزش و پرورش می‌شوند حدود 25 هزار نیروی دیگر هم مجوز آن را از سازمان اداری استخدامی و سازمان برنامه و بودجه گرفته شده که وارد دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی خواهند شد و این مسیر ما برای گرفتن معلم در 5 سال آینده خواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: به موازات آن چون دانشجویانی که وارد دانشگاه فرهنگیان می‌شوند طی چهار سال بعد به خدمت گرفته خواهند شد از نیروی حق‌التدریس استفاده می‌کنیم اما در این میان پیشنهاد داده‌ایم تا بتوانیم از ظرفیت‌های دانشجویان دوره چهار ساله تربیت معلم بعد از 2 سال آموزش و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان، بهره ببریم که این روش یکی از راه‌های تامین نیروی انسانی ما خواهد بود.

وی تاکید کرد: با وجود چالش‌هایی که ما در حوزه نیروی انسانی داریم، برنامه‌ریزی‌ها به نحوی است که مشکلی در تامین نیروی انسانی و معلم پیدا نخواهیم کرد.

وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: اکنون با برگزاری گردهمایی ساماندهی نیروی انسانی هر دو هفته یک بار در استان‌ها این وضعیت پیگیری می‌شود و قرار است ابتدای شهریور ماه یک مانور آزمایشی برای ساماندهی نیروی انسانی برگزار کنیم.

بطحایی اضافه کرد: تامین نیروی انسانی و حضور معلم در مدرسه وظیفه دولت و آموزش و پرورش است و برنامه‌ریزی ما به گونه‌ای است که این مشکل در سال‌های آینده ایجاد نشود و ما کلاسی نداشته باشیم که معلم نداشته باشد.

وی ادامه داد: در 6 سال آینده شیب جمعیت دانش‌آموزی رو به افزایش است و از 7 سال آینده مجددا کاهش دانش‌آموز را شاهد خواهیم بود و برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه نیز انجام شده است.

  • تنها 5 درصد نیروهای آموزش و پرورش کارکنان اداری هستند

وزیر آموزش و پرورش در خصوص تعداد نیروهای ستادی این وزارتخانه نیز گفت: در مجموع تعداد نیروهای ستادی و کارکنان اداری این وزارتخانه 50 هزار نفر و معادل حدود 5 درصد است، البته ما بر اساس برنامه نظام اداری کشور به دنبال این هستیم که با چابک‌سازی، تعداد نیروهای اداری در ستاد، حوزه مرکزی، استان‌ها و مناطق را کاهش دهیم و این مساله نه فقط برای آموزش و پرورش بلکه شامل همه دستگاه‌های اجرایی کشور است که به تدریج اتفاق می‌افتاد.

بطحایی ادامه داد: وقتی از چابک‌سازی نیروهای انسانی صحبت می‌کنیم منظور این است که نیروهای متخصص به طور متوازن در بخش‌های مختلف به کار گرفته شوند.

کد خبر 410878

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha