برای پخت نان لواش و سنگک از آرد ۱۲ درصد سبوس‌گیری شده و برای پخت نان بربری نیز از آدر ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده استفاده می‌شود؛ از همین رو تفاوت چندانی در کیفیت انواع نان وجود ندارد.

سنگک

به گزارش همشهری آنلاین، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه معتقد است، با توجه به اینکه در حال حاضر همه انواع نان‌های موجود در بازار با آرد یکسانی پخت می‌شوند، تفاوت چندانی در کیفیت آنها وجود ندارد.

محمدسعید غلامی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر نان‌های مختلفی اعم از سنگک، لواش، بربری، تافتون و... در نانوایی‌ها پخت می‌شود، گفت: آردی که برای پخت همه این نان‌ها استفاده می‌شود، آرد ۱۲ تا ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده است - برای پخت نان لواش و سنگک از آرد ۱۲ درصد سبوس‌گیری شده و برای پخت نان بربری نیز از آدر ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده استفاده می‌شود- از همین رو تفاوت چندانی در کیفیت انواع نان وجود ندارد و این تصور که برخی فکر می‌کنند نان سنگک از نان لواش بهتر است، درست نیست، زیرا هر دو نوع نان آرد یکسانی دارند.

به گفته کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه، تنها عاملی که باعث می‌شود برخی نان سنگک را ترجیح بدهند، حجیم بودن آن و احساس سیری بیشتری است که به افراد می‌دهد و لذا برای افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، مناسب‌تر است. غلامی تنها نانی که بهتر از سایر نان‌های موجود در بازار است را نان کامل عنوان کرد.

وی با بیان اینکه برای خرید نان‌های فعلی موجود در بازار باید به چند نکته توجه کرد، یادآور شد: اول اینکه شهروندان از خرید نان‌هایی که شور هستند و نمک دارند خودداری کنند و سراغ نانوایی‌هایی که نمک به نان می‌زنند، نروند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه استفاده از مخمر در نان را نیز مهم برشمرد و اضافه کرد: عطر مخمر در نان مشخص است و توصیه می‌شود افراد نان‌هایی را خرید کنند که عطر مخمر دارد، زیرا استفاده از نان‌هایی که در پخت آنها از جوش شیرین استفاده شده عوارض گوارشی فراوانی به همراه دارد.

تفاوت آرد نان سنگک با لواش چیست ؟ ؛ نحوه درست نگهداری نان پس از خرید آن | بهترین نان برای گوارش را بشناسید

غلامی به بیان چند نکته درباره نحوه نگهداری نان پس از خرید آن نیز پرداخت و گفت: برای حمل نان، خصوصا هنگامی که نان داغ است باید حتما از کیسه پارچه‌ای استفاده کرد، زیرا استفاده از کیسه نایلونی باعث ورود مواد مضر به نان می‌شود.

وی زمان مناسب برای نگهداری نان را یک روز اعلام و خاطرنشان کرد: بهتر است افراد نان را به اندازه مصرف روزانه بخرند. اگر هم بیشتر از این تعداد نان خریداری کردند آن را بیش از یک روز خارج از فریزر نگهداری نکنند و حتما نان مازاد را در فریزر قرار دهند و یک یا دو ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج کنند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه افزود: اگرچه نگهداری نان در فریزر تا حدودی از خواص آن کم می‌کند، اما این میزان چندان چشمگیر نیست.

کد خبر 915687
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • کاربر IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    23 14
    نان فقط سنگک
    • IR ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
      9 2
      نان ساجی محلی
  • ایرانی IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    33 6
    بخاطر همین سبوس کم . تقریبا همه دچار کبد چرب شدن.
  • سائل IR ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    18 6
    خدا کند این مطلب درست باشد من باور ندارم
  • حسن IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    34 4
    برای چی دارید با سلامتی مردم بازی میکنید و سبوس گندم را میگیرید.
  • عوضعلی عمادپور US ۱۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    16 7
    با سلام راجع به آرد می خواستم بگویم دستان درد نکند.ممنون و سپاسگزاریم واما نان کامل را چگونه می شود تهیه کرد
    • بهنام IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
      0 0
      آرد های معمولی با سبوس صفر نیست که. آرد کامل مثل تو یک کیسه یک کیلو سبوس داشته باشه. آرد معمولی که سبوس گیری پونزده درصد است نیم کیلو. سبوس زیاد شدیدا کیفیت نون رو میاره پایین و با توجه به داشتن اسید فیتیک امکان کم خونی هم هست
  • وطن IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    12 0
    وای خدا بداد کبدهامون برسه
  • علی IR ۲۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    8 3
    بربری بربری بربری بربر
  • خامنه ای IR ۲۱:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    7 4
    چی بگم والا آدم میمونه تواین گرونی
  • US ۲۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    7 4
    نان فقط با آرد کامل
  • IR ۲۳:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    19 3
    درمورد کیفیت نان واینکه جوش شیرین ویا نمک فراوان دارد ومضرمیباشد مردم چندان اطلاعی ندارند این مسئولین همیشه درخواب بایستی نطارت وکنترل نمایند که قصور میگردد دراینمورد باید رضاشاه گونه عمل شود تاشاطر وخباز کوتاهی نکنند
  • IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
    32 5
    همه نان افغانی ها میبرند ۵۰ تا ۵۰ تا. همین باعث شده دیگه هیچ کس نانوایی نان نگیرد ونانواها هم کیفیت بشدت پایین اوردن
  • شهروند IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    19 6
    با سلام این که آردها یکی شده صحت دارد اما آرد سنگگ وبربری و لواش باید متفاوت باشد ضمن آنکه روش ومدت تخمیر و پخت کاملا متفاوت است مسول بی سواد محترم چیزی که نمی دانید رسانه ای نکنید
  • همشهری RO ۰۴:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    7 3
    قدیما فرق داشت ولی الان با وجود نون های طرح سنگگ هر دو ارد یکی هست
  • شهرام زارع IR ۰۵:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    9 1
    سلام بنظر میرسد نویسنده سواد لازم را در خصوص آرد ندارد کیفیت نان بستگی به تخمیر دارد که در لواش تخمیر انجام نمی‌شود اما در سنگگ انجام میشود پس از نظر غذایی سنگگ بهتر از لواش است
    • Arash IR ۰۷:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
      2 3
      نخیر برعکس فرمودید بدلیل اینکه خمیر سنگک نیاز به تخمیر میخواد بدان جهت از مخمر استفاده می‌شود که خیلی مضر و خطرناک است
  • IR ۰۶:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    5 2
    این روزها کیفیت نان ها بشدت پایین است و متاسفانه بخاطر قیمت پایین نان. هیچ نانوایی ترس از عدم فروش ندارد زیرا می‌داند که اگر انسان ها نخریدند. برای دام به قیمت بالاتر می‌خرند
  • ناشناس IR ۰۷:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    6 2
    نانی خوب است که به دندان زیاد فشار نیاورد خوردن زیاد نان سنگک و بربری باعث فشار و خراب شدن دندان میشود از نظر من بهترین نان لواش می‌باشد 👍
  • IR ۰۸:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    8 2
    سبوس از نان ها گرفته شده یکی علل خستگی مزمن ایرانی ها همینه ، سبوس غنی از ویتامین ب هست که متاسفانه از مردم دریغ شده
  • Javad IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    6 2
    نان سنگک بهتره
  • ارزو IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    5 0
    حالا بیچاره هایی که میرن مدت هاتوصف سنگگک که نان کامل وبدون ضرربخورن چی میشه 😂😂😂
  • ناشناس IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    4 1
    چرا با سلامتی مردم بازی میکنید چرا سبوس نان‌ها را میگیرید؟دلمون خوش بود دکتر پزشکیان چون پزشک هستند سلامتی را با مدیریت سنجیده به مردم بازمیگردونند.
  • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    3 0
    مگه ما می‌دونیم کدوم از جوش وکدوم مخمر استفاده می کنند ؟
  • بهنام IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    1 1
    شور بودن نان به دلیل سست و بی‌کیفیت بود آرد هست که نمک باعث دوام خمیر برای پخت میشه که نمک زده نشه خمیر نیم ساعته از بین میره. کسی که داره اطلاعات میده درست اطلاعات بده. علت استفاده بیشتر نمک رو بگه شانسی رو هوا یه مطلبی رو نگه. نانوا مرض نداره ک نمک رو الکی حروم کنه. هر کیلو نمک هفده هزار تومنه
  • محمدی IR ۱۳:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    3 0
    سبوس نان سنگک را نگیرید و اطلاع رسانی شود تا افرادی که بدنبال خوردن سبوس و سلامتی خود هستند ، نان سنگک را تهیه کنند ، با سپاس .
  • ابراهیم حاتمی IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
    2 1
    بهترین نان برای کوارش انسان بربری هست نان بربری با سبوس پخت می شوند الان آرد سنکک سبوس ندارد