به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام نتیجه روز جمعه کمیسیون نظارت بر انتخابات پاکستان، (ECP)، حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) به رهبری عمران خان 115 کرسی نمایندگی مجلس ملی این کشور را از آن خود کرده است.
بر اساس این اطلاعیه، تکلیف 160 کرسی از مجموع 272 کرسی مجلس ملی پاکستان مشخص شده است، البته انتخابات دو کرسی باقیمانده این مجلس که کاندیداهای آن به دلیل انجام اقدامات تروریستی، ترور شدند نیز متعاقبا برگزار می شود.
بر اساس اطلاعیه کمیسیون نظارت بر انتخابات پاکستان، حزب مسلم لیگ شاخه نواز شریف (PML-N) به عنوان رقیب اصلی حزب «تحریک انصاف» نیز تاکنون 62 و حزب مردم پاکستان (PPP) به عنوان حزب چپمیانه نیز تاکنون 43 کرسی این مجلس را از آن خود کرده اند.
احزاب مستقل نیز تاکنون 12 کرسی مجلس ملی پاکستان را کسب
رده اند و حزب موتلفه مجلس متحده عمل (MMA) توانسته 12 کرسی، حزب جنبش متحده قومی 6 و حزب مسلم لیگ قائد نیز 5 کرسی را به دست آورد.
بر اساس اطلاعیه کمیسیون نظارت بر انتخابات پاکستان، حزب 'ائتلاف بزرگ دموکراتیک (GDA) دو کرسی، حزب ملی بلوچستان (BNP)، حزب مسلم لیگ عوامی به رهبری شیخ رشید و حزب ملی عوامی بلوچستان (ANP) نیز هر کدام یک کرسی این مجلس را از آن خود کردند.
مجلس ملی پاکستان به احتمال زیاد هفته نخست ماه آینده میلادی (آگوست) تشکیل می شود.
به گزارش ایرنا؛ انتخابات پارلمانی پاکستان سرنوشت دولت آینده یعنی نخست وزیر و سرنوشت دولت های ایالتی یعنی چهار ایالت مهم پاکستان شامل پنجاب به مرکزیت لاهور، سند به مرکزیت کراچی، ایالت بلوچستان به مر کزیت کویته و ایالت خیبرپختونخواه به مرکزیت پیشاور را مشخص می کند.
حزبی که در انتخابات پارلمانی پاکستان اکثریت کرسی ها را کسب کند می تواند به تنهایی تشکیل کابینه دهد در غیر این صورت باید ائتلاف کند.
- گمانه زنی ها در خصوص اعضای کابینه دولت آتی
منابع موثق'حزب تحریک انصاف پاکستان' به عنوان حزب پیشتاز انتخابات سراسری کشور، اسامی اعضای احتمالی کابینه دولت جدید این کشور با نخست وزیری 'عمران خان' رهبر این حزب را معرفی کردند.
رسانه های پاکستانی روز جمعه به نقل از منابع موثق حزب تحریک انصاف اعلام کردند:'شاه محمود قریشی' نائب رئیس حزب تحریک انصاف به احتمال زیاد به عنوان وزیر خارجه معرفی می شود، البته 'شیرین مزاری' دیگر عضو ارشد حزب تحریک انصاف نیز تمایل خود را برای ایفای مسئولیت در پُست وزارت خارجه ابراز کرده است.
براساس این گزارش، به احتمال زیاد همچنین'اسد عمر' به عنوان وزیر دارایی، 'شفقت محمود' وزیر کشور و خانم 'شیرین مزاری' نیز به عنوان وزیر دفاع در کابینه دولت جدید پاکستان قرار می گیرند.
این منابع افزودند:پست ریاست مجلس ملی پاکستان نیز به یکی از نمایندگان حزب عمران خان متعلق به ایالت خیبرپختونخواه یا سند می رسد، البته گفته می شود 'عارف علوی' کاندیدای پیروز این حزب از شهر کراچی گزینه قوی برای تصدی کرسی ریاست مجلس ملی است.
اسامی 'خسرو بختیار، سرور خان، عمر ایوب، فواد چودری، پرویز ختک، علی امین گندا، طاهر صادق، شیخ رشید احمد و چودری سرور' نیز به عنوان اعضای احتمالی کابینه دولت آتی پاکستان در میان سیاسیون و رسانه های پاکستان در حال انتشار است.
- حزب مسلم لیگ نواز پاکستان، پیروزی رقیب را پذیرفت
حمزه شهباز از اعضای ارشد حزب مسلم لیگ شاخه نواز گفت که حزبش در احترام به دموکراسی، پیروزی ' عمران خان'رهبر حزب تحریک انصاف در انتخابات سراسری این کشور را میپذیرد.
به گزارش روز جمعه ایرنا، 'شهباز شریف' روز جمعه در یک نشست خبری در خصوص نتایج انتخابات سراسری این کشور اعلام کرد:زمانی که پاکستان با چالش های جدی مواجه است، باید با هماهنگی یکدیگر کار کنیم.
کمیسیون انتخابات پاکستان امروز جمعه در اطلاعیه ای اعلام کرد که حزب عمران خان با کسب 115 کرسی از مجموع 270 کرسی مجلس ملی، برنده اصلی انتخابات است.
عضو ارشد حزب مسلم لیگ نواز پاکستان در ادامه سخنانش گفت:با وجود تردیدها درباره نتایج انتخابات اخیر، پارلمان جدید را بایکوت نکرده و نتایج انتخابات را می پذیرد.
وی ادامه داد:حزب مسلم لیگ شاخه نواز ( PML-N ) احتمالا با دیگر احزاب نظیر حزب مردم پاکستان (PPP) و حزب مسلم لیگ قائد (PML-Q) برای ائتلاف احتمالی مذاکره می کند.
شهباز از دولت آتی این کشور خواست که با به رسمیت شناختن اعتماد شهروندان در ایالت پنجاب، اجازه دهد تا دولت محلی این ایالت را تشکیل دهد.
به گزارش ایرنا ، شهباز شریف برادر نخست وزیر پیشین پاکستان و رهبر حزب مسلم لیگ نواز نیز امروز جمعه به عنوان رهبر نمایندگان جناح مخالف حزب اکثریت در مجلس ملی انتخاب شد.
بر اساس اعلام نتیجه روز جمعه حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) به رهبری عمران خان 115 کرسی نمایندگی مجلس ملی این کشور را از آن خود کرده است.
بر اساس اطلاعیه کمیسیون نظارت بر انتخابات پاکستان، تکلیف 160 کرسی از مجموع 272 کرسی مجلس ملی پاکستان مشخص شده است، البته انتخابات دو کرسی باقی مانده این مجلس که کاندیداهای آن به دلیل اقدامات تروریستی، ترور شدند نیز متعاقبا برگزار می شود.
مجلس ملی پاکستان به احتمال زیاد هفته نخست ماه آینده میلادی (آگوست) تشکیل می شود.
انتخابات پارلمانی پاکستان سرنوشت دولت آینده یعنی نخست وزیر و سرنوشت دولت های ایالتی چهار ایالت مهم پاکستان شامل پنجاب به مرکزیت لاهور، سند به مرکزیت کراچی، ایالت بلوچستان به مر کزیت کویته و ایالت خیبرپختونخواه به مرکزیت پیشاور را مشخص می کند.
حزبی که در انتخابات پارلمانی پاکستان اکثریت کرسی ها را کسب کند می تواند به تنهایی تشکیل کابینه دهد در غیر این صورت باید ائتلاف کند.
نظر شما