در آهنی ورودی به طول 4متر یا بیشتر میرسد. دو طرف در ورودی، شیرهای سنگی خودنمایی میکنند. از پایین که نگاه میکنید هیبت شیرهای سنگی به سمتتان هجوم میآورند. پشت دیوارها و در بسته، داخل دیده نمیشود، ولی به نظر میرسد عمارت باشکوهی در فضای بیش از 5 هزارمترمربع درهالهای از باغ گم شده است. روبهرو، عمارت دیگری در هیبت کاخ میدرخشد. انگار در سرزمین کاخها فرو رفتهاید... اینجا لواسان است...
بعد از میدان گلندوک در لواسان وارد خیابان پیام میشوید، در این محدوده شبیه اغلب نقاط لواسان، شما با عمارتها و بناهای باشکوه و سبک معماری خاص که بیشتر فرانسوی، هندی و رومی است، مواجه هستید. نکته جالب توجه این است که عمارتهای باشکوه در کوچهپسکوچهها واقع شدند و برای دیدن آنها باید این محدوده را بشناسید.
از کارشناس بنگاه محلی سراغ یک واحد کوچک 50 متری را میگیریم. میگوید در این حوالی کمترین متراژ بناها از 500مترمربع شروع میشود. یکی از عمارتهای باشکوه انتهای کوچه فرعیای قرار گرفته، بنای حدود 2 هزار مترمربع که اطراف آن سنگفرش شده است. دیوارهای سفید حدود 3 مترمربع، پنجرههای سرتاسر شیشهای و هلالی به سبک رومی، نردههای طلایی و درختان قطور آن را پوشانده است. کنار سردر ورودی عمارت با رنگ طلایی حک شده است: قصر طلایی.
- پنج میلیارد رهن برای عمارت خالی
جالب است بدانید اغلب عمارتهای باشکوه در لواسان خالی از سکنه هستند. حمید زارعی از اهالی بومی لواسان میگوید: «ساکنان عمارتهای لوکس لواسان، تهرانی و از صاحبان منصب و اقتصاد هستند که به ندرت در عمارتها سکونت دارند و فقط گاهی برای گذراندن تعطیلات آخر هفته میآیند.» او ادامه میدهد:
«ساکنان فعلی مهاجران افغان هستند که مورد اعتماد صاحبان ملکند و به کار سرایداری در عمارت میپردازند.» «سپهرکوپال» کارشناس املاک در لواسان میگوید: «چندی پیش مشتریای داشتم که یک عمارت به قیمت 5 میلیارد تومان برای 2 سال رهن کرد، ولی تاکنون فقط یکماه در ویلا سکونت داشته و ویلا بیشتر خالی بوده است.» او ادامه میدهد: «خالی بودن عمارتهای لوکس در لواسان یک مسئله رایج است.»
- پولش مهم نیست، بهترین را میخواهم
در دفتر املاک لواسان نشستهایم که گوشی دفتر زنگ میزند. صدایی از پشت خط سراغ یک ویلای لوکس با ویویی ابدی را میگیرد. سپهر کوپال، کارشناس املاک لواسان میگوید: «امروز در خرید ویلاهای لوکس معیارهای انتخاب مختلفی جدا از ملاکهای عادی مانند متراژ، سال ساختمان و... مطرح است.
از جمله ویوی ابدی، دنج و خوش آب و هوا بودن جای ملک و... . مسئله دیگری که در خرید و فروش عمارتهای لوکس لواسان وجود دارد، اصطلاح چشم و همچشمی است. او ادامه میدهد: «اغلب صاحبان املاک لوکس برای رفع نیاز و سکونت عمارت را نمیخرند، بلکه میخواهند به نوعی با خرید آن به اصطلاح مقابل همکیشان خود کم نیاورند. آنها تماس میگیرند و میگویند برای ما قیمت مهم نیست، فقط میخواهیم بهترین باشد.»
قیمتها تا 400 میلیارد تومان
در لواسان متراژ عمارتها بهطور معمول از 50 تا 10 هزارمترمربع است. قیمتها نیز از 4 میلیون تومان در محدوده بافت بومی و روستاهای اطراف شروع میشود و به 40 میلیون تومان میرسد. «مسعود طالبی» کارشناس املاک میگوید: «تعدادی از عمارتهای لوکس چکی و با یک عدد کلی فروخته میشوند.» او ادامه میدهد:
«بعد از تغییرات نرخ ارزی از فروردین ماه تاکنون قیمت املاک در لواسان با تغییرات دلار چندین بار تغییر کرده است که در این تغییرات حدود 40درصد افزایش قیمت نسبت به سال قبل در همین زمان را داشتهایم. خرید و فروش نیز بیشتر در حوزه املاک با متراژهای محدود صورت میگیرد و املاک لوکس با متراژهای بزرگ کمتر خرید و فروش میشوند.» مسعود طالبی دلیل این امر را عدم احساس امنیت در سرمایهگذاری و پایین آمدن قدرت مالی مردم میداند و ادامه میدهد: «در حال حاضر بالاترین قیمت املاک لوکس در لواسان به 400 میلیارد تومان و بیشتر هم میرسد.»
- اول حساب بانکیتان را چک میکنند
به یکی از دفاتر املاک برای بازدید ملک مراجعه میکنیم، میخواهیم از لوکسترین عمارتها در لواسان بازدید کنیم. صحبت از قیمتهای چند میلیاردی و بالاتر است. صاحب دفتر میگوید برای بازدید باید از چند روز قبل هماهنگ کنید به علاوه باید فونت مالی ارائه دهید تا در صورت مطابقت موجودی شما با قیمت ملک، اجازه بازدید صادر شود. سپهر کوپال در اینباره میگوید: «در فونت مالی شماره حساب و موجودی خریدار نوشته شده که صاحب ملک میتواند استعلام آن را از بانک مربوطه دریافت کند.» او ادامه میدهد: «برای معامله عمارتهایی که بالای 40 میلیارد تومان است مشخصات فردی و رزومهکاری خریدار هم نیاز است.»
- شاخترین عمارتهای لواسان
در حال حاضر لوکسترین عمارتهای لواسان در محدوده شهرک باستی یا مطهری، اصطلک و صحرای نارون واقع شده است که دارای امکانات خاص هستند. برای بازدید از این عمارتها باید وقت قبلی و فونت مالی ارائه بدهید. به همین خاطر و عدم وجود حساب مالی بالای 40 میلیارد امکان بازدید از این عمارتها لغو شد. به علاوه عمارتها دارای نگهبانی 24 ساعته، دوربین مدار بسته و دیوارهای بلند جهت امنیت هستند.
مسعود طالبی، کارشناس املاک لواسان درباره امکانات عمارتهای لوکس لواسان میگوید: «این عمارتها دارای زمین تنیس، زمین گلف، آشپزخانه صنعتی برای پذیرایی از 50 نفر، سالن غذاخوری تا 400مترمربع، سالن نشیمن تا 200مترمربع، باند هلیکوپتر، اصطبل اسب، سالن استخر با نمایی از کل لواسان، دیوارهای نقاشی شده به سبک رومی، فرانسوی، ایتالیایی و...، متریال برندهای روز دنیا مانند ایتالیا آرمهای برندهای لوکس در بنا مانند ورساچه، مجسمههای سنگی مانند شیر، عقاب، هوشمندسازی ساختمان از جمله جاروبرقی مرکزی، تنطیم نور، موسیقی، پرده، دیوار، سالن آفتاب، سالن ورزش، بخش نگهداری از حیواناتی مانند طاووس، عقاب، میمون، سگهایی بانژادهای ژرمن به قیمت 300 میلیون تومان و... هستند.
- توان مالی ندارم
در پایان از مشاور املاک لواسان با سماجت سراغ یک واحد آپارتمان 50 متری را گرفتیم. بعد از کلی پیگیری و اصرار موفق به دریافت نشانی یک واحد 48 متری در لواسان شدیم که در خیابان پاسداران و میان عمارتهای لوکس از دید عموم پنهان مانده بود. به سمت واحد آپارتمانی مورد نظر حرکت کردیم.
واحد بهصورت زیر همکف و چند پله پایینتر از زمین قرار داشت. بعد از پرسوجو متوجه شدیم قیمت واحد از قرار متری 10 میلیون تومان و هزینه کل آن 480 میلیون تومان است که بعد از حساب و کتاب کافی بدین نتیجه رسیدیم که توان مالی ما به یک واحد 48 متری در طبقه زیر همکف لواسان هم نمیرسد.
- «امانالله قراییمقدم» جامعه شناس
قانون «از کجا آوردهای؟» چرا اجرا نمیشود؟
در حال حاضر در جامعه نوعی سلبریتی ویلایی به وجود آمده که نتیجه فخرفروشی صاحبان این ویلاها است. وجود عمارتهای لوکس بیش از یک میلیارد در حالی که ما گورخوابها را داریم چه معنی دارد؟ در حالی که چند میلیون از افراد جامعه زیر خط فقر هستند و جوانها و مردم از مشکلات بیکاری و زندگی در خرابهها رنج میبرند، وجود چنین عمارتهایی قطعاً به زیان جامعه خواهد بود. چنین مسائلی حاکی از بیماری نظام اقتصادی است و باعث شکاف طبقاتی و از بین بردن عدالت اجتماعی خواهد شد و در نهایت اعتراض شدید اجتماعی را در پی خواهد داشت و جامعه را وارد وضعیت بحران اقتصادی خواهد کرد.
در دهه 50 قانونی داشتیم که در مجلس شورای اسلامی هم تصویب شد و آن هم «قانون از کجا آوردهای» بود که بر اساس آن همه وزرا و مسئولان و کسانی که در صدر جامعه قرار داشتند، میزان دارایی و ثروت خودشان را به مردم ارائه میدادند. این قانون مدتهاست به فراموشی سپرده شده است. در زمانی که رهبر انقلاب نیز افراد را به پرهیز از اشرافگرایی و تجملگرایی توصیه میکند، پسندیده است که چنین قانونی دوباره پیگیری و اجرا شود.
نظر شما