همشهری آنلاین: شخصیت برجسته سیاسی و عضو ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی از نظر مخالف مرجعیت عالی عراق با نامزدی احتمالی چهار شخصیت عراقی برای پست نخست وزیری خبر داد.

مرجعیت عراق چهار نفر را از نامزدی پست نخست وزیری منع کرد

به گزارش ایرنا، وائل عبداللطیف نماینده سابق پارلمان عراق که با تلویزیون 'آفاق' ارگان خبری ائتلاف دولت قانون سخن می گفت، افزود که نماینده مرجعیت عالی دینی در نجف اشرف (آیت الله سیدعلی سیستانی)حدود 10 روز قبل با این چهار چهره مطرح برای پست نخست وزیری دیدار کرد و گفت که مرجعیت عالی دینی توصیه کرده است که آنها نامزد پست نخست وزیری نشوند.

وی این چهار چهره مطرح برای پست نخست وزیری را 'حیدر العبادی' نخست وزیر فعلی، 'طارق نجم' از اعضای برجسته حزب الدعوه اسلامی عراق، 'فالح الفیاض' رییس برکنار شده تشکیلات الحشد الشعبی و 'هادی العامری' رهبر فهرست انتخابی 'الفتح' عنوان کرد.

عبداللطیف گفته است که فرستاده مرجعیت به این افراد اعلام کرده است که اگر قصد نامزدی برای پست نخست وزیری داشته باشند، مرجعیت عالی دینی دولت آنها را مشروع نخواهد دانست.

به گفته وی، برای مرجعیت عالی دینی در نجف اشرف فرد مورد نظر برای نامزد پست نخست وزیری آینده عراق فردی است که دارای ویژگی شجاعت، استقلال، قدرت تصمیم گیری و کاردان باشد.

وی در ادامه سخنان خود گفت که برخی بر این باورند که گروههای شیعه باید وحدت و تفاهم خود را حفظ کنند تا مجبور نشوند که به دو طیف سیاسی از کرد و عرب سنی امتیازهای سنگین بدهند.

وی در عین حال گفت که کردها خصوصا در داخل حزب دموکرات کردستان عراق (به رهبری مسعود بارزانی) بر سر پیوستن به دو محور رقیب یعنی ائتلاف دولت قانون و الفتح یا سائرون و النصر دچار اختلاف شده اند.

عبداللطیف وضعیت عرب های سنی را بسیار وخیم تر خواند و گفت که حجم فشارها بر عرب های سنی برای پیوستن به یکی از دو جبهه سیاسی شیعی بسیار بالا است و باعث چند دستگی بین آنها شده است.

وی در خصوص برداشت خود از توصیه های جدید مرجعیت عالی دینی در نجف اشرف گفت که مرجعیت دینی در این برهه خواهان تفکیک قوا در عراق شده به نحوی که نماینده پارلمان در پارلمان بماند و نخست وزیر نیز به وظایف خود عمل کند.

عبداللطیف خاطر نشان ساخت که به نظر می رسد که مرجعیت عالی دینی در این مرحله بیش از هر زمان بر کارایی نخست وزیر و دولت آینده متمرکز شده است.

وی تاکید کرد که از 2003 (سقوط رژیم صدام و تشکیل دولت جدید عراق) تا به امروز برای اولین بار است که مرجعیت عالی دینی به این صورت وارد عمل شده است.

در حالی که قرار است دوشنبه هفته آینده اولین جلسه پارلمان عراق برگزار شود، هنوز گروه های سیاسی عراق در تشکیل فراکسیون (ائتلاف) بزرگ به عنوان زمینه ساز تشکیل دولت آینده ناکام مانده و هنوز رایزنی های داخلی در این خصوص همچنان ادامه دارد.

درحال حاضر ائتلاف های پیروز انتخاباتی در دو محور الفتح (هادی العامری) و دولت قانون (نوری المالکی) از یک سو و سائرون (سید مقتدا صدر) و حکمت (سید عمار حکیم) از سوی دیگر در حال تلاش و رقابت برای تشکیل فراکسیون بزرگ در پارلمان جدید هستند.

با وجود تلاش های فراوان این دو محور هیچکدام تاکنون موفق به جذب حمایت نصف بعلاوه یک نمایندگان پارلمان (از مجموع 328 کرسی) نشده اند تا تشکیل فراکسیون بزرگ را اعلام کنند.

کد خبر 415250

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha