به گزارش بیبیسی این پژوهشگران که نتایج کارشان در ژورنال Cell منتشر شده است، میگویند برخلاف باور رایج که پروبیوتیکها را سلامتبخش میداند، یافتههایشان نشان میدهد این مواد غذایی تأثیر چندانی بر بدن نمیگذارند یا اصولاً بیتأثیر هستند.
به گفته این پژوهشگران پروبیوتیکهای آینده باید طوری تنظیم شوند که نیازهای هر فرد مشخص را برطرف کنند.
این دانشمندان از ۱۱ باکتری خوب رایج ازجمله سویههای لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریا استفاده کردند.
این باکتریها از راه دهان به ۲۵ فرد سالم داوطلب داده شدند.
سپس پس از تجویز آرامبخش به این افراد با جراحی نمونههایی از محلهای متعدد در معده، روده کوچک و بزرگ آنان برداشته شد.
نتایج نشان داد که در نیمی از موارد باکتریهای خوبی که از راه دهان به افراد داده شده بودند، از انتهای مجرای گوارش دفع شدهاند و در روده باقی نماندهاند.
بقیه این باکتریها برای مدتی در روده باقی ماندند، اما پس از مدت کوتاهی باکتریهای موجود در روده جای آنها را گرفتند.
تریلیونها باکتری بر روی پوشش داخلی رودهها زندگی میکنند و هر فردی آمیزه متفاوتی از این باکتریها را که میکروبیوم نامیده میشود، دارد.
این پژوهشگران میگویند انتظار اینکه پروبیوتیکهای موجود در بازار در هر فردی تأثیر سودمند داشته باشند، اشتباه است و لازم است پروبیوتیکها بر اساس نیازهای هر فرد معین بیماری ایجاد شوند.
این پژوهشگران همچنین اثر پروبیوتیکها را پس از تجویز یک دوره آنتیبیوتیک که هم باکتریهای بد و هم باکتریها خوب را در بدن از بین میبرد، بررسی کردند.
این بررسی که بر روی ۴۶ نفر انجام شد، نشان داد که دادن پروبیوتیکها درواقع باعث تأخیر در جایگیری دوباره باکتریهای سالم در دستگاه گوارش افراد میشود.
بررسیهای پیشین سودمندیهایی را برای پروبیوتیکها ثابت کرده است، ازجمله محافظت نوزادان نارس از یک عارضه رودهای خطرناک به نام آنتروکولیت نکروزان میشود که میتواند به سوراخ شدن روده منجر شود.
دانشمندان امیدوارند که شناخت رابطه پیچیده میان میکروبیوم و بدن انسان بتواند به ایجاد درمانهای جدید بینجامد.
نظر شما