همشهری آنلاین: کارشناسان سلامت همواره بر ضرورت تغذیه نوزاد با شیر مادر تاکید دارند اما شیوه شیردهی، در مادران مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس، به دقت بیشتری نیاز دارد.

مادر و کودک

 به گفته کارشناسان، رویکرد صحیح می‌تواند به مادر مبتلا به بیماری پسوریازیس کمک کند تا علائم بیماری را بهبود دهد و نوزاد خود را با شیر خودش تغذیه کند.

سازمان بهداشت جهانی به مادران توصیه می‌کند، نوزادان را تا شش ماهگی تنها با شیر خود تغذیه کنند. سپس به تدریج در کنار تغذیه با شیر، کودک را با طعم‌های غذایی دیگر نیز آشنا کنند.

 در این مطلب،  به ارتباط بین پسوریازیس و تغذیه با شیر مادر و بهترین روش درمانی برای مادر و نوزاد،  اشاره شده  است.

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که بیشتر پوست و مفاصل را درگیر می‌کند. این عارضه موجب قرمزی، ورم، خارش و احساس سوزش می‌شود. هرچند، درصورتیکه پوست ناحیه سینه مادر به این عارضه دچار شود، تغذیه نوزاد با شیر مشکل ساز خواهد بود. راهکارهای بسیاری برای تسکین درد و دیگر علائمی که سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازد وجود دارد.

مصرف برخی از داروهای پسوریازیس در حین تغذیه نوزاد با شیر بی‌خطر هستند اما تعدادی از آن‌ها سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازند.

طبق اعلام انجمن ملی پسوریازیس، تاکنون تحقیقات کافی در رابطه با تاثیر داروهای این عارضه پوستی بر تغذیه با شیر مادر انجام نگرفته است.

هرچند، کارشناسان ابتدا درمان‌های موضعی را اولین روش درمانی برای مادران شیرده مبتلا به پسوریازیس توصیه می‌کنند. درصورتیکه مرطوب کننده‌های موضعی تاثیرگذاری لازم را نداشت بیمار می‌تواند از استروئیدهای موضعی با دوز پایین در محل آسیب دیده استفاده کند. همچنین مصرف استروئیدهای خوراکی نیز در دوران شیردهی بی‌خطر است.

علاوه بر این گزینه‌های درمانی، پزشکان همچنین برخی انواع نور درمانی مانند UVB تراپی را که برای مادران شیرده بی‌خطر است توصیه می‌کنند. با این حال انواعی از نوردرمانی هم هستند که به دلیل نوع دارویی که باید مصرف شود و تاثیر آن روی نوزاد، توصیه نمی‌شود.

پرشکان همچنین تاکید دارند که تغذیه نوزاد با شیر مادر موجب ظاهر شدن علائم بیماری پسوریازیس، عود کردن یا تشدید آن نمی‌شود.

همچنین برخی از زنان در دوران بارداری و شیردهی با بهبود علائم پسوریازیس روبرو می‌شوند. اما از طرفی هم در برخی از زنان بارداری علائم پسوریازیس را تشدید کرده و تا دوره شیردهی نیز ادامه پیدا می‌کند.

کنترل علائم پسوریازیس در دوران شیردهی سخت است اما به کارگیریِ برخی نکات در این خصوص می‌تواند کمک‌کننده باشد. برخی از این راهکارها عبارتند از:

  • کاهش میزان استرس با مدیتیشن و یوگا
  • انجام حرکات ورزشی سبک
  • مرطوب نگه داشتن پوست
  • استفاده از کیسه یخ در محل آسیب‌دیده

*منبع: ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی

کد خبر 416402

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha