به گزارش ايسنا، مجید علی پور گفت: گرچه با توجه به خشکسالی و کمآبی کمبود علوفه در مناطق عشایری استان داریم اما شرایط سختی در این مناطق وجود ندارد.
وی اظهار کرد: امسال به علت خشکسالی، کوچ عشایر استان با تاخیر انجام شد. هر ساله در این موقع بخش زیادی از عشایر کوچ کرده بودند و یا در میان بندهای عشایری بودهاند اما امسال به علت نبود علوفه در مناطق قشلاقی تقریبا 100 درصد عشایر استان هنوز کوچ نکردهاند.
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: 30 دستگاه ماشینآلات بخش خصوصی و پیمانکاری از جمله تانکر، تراکتور و وانت کار آبرسانی سیار به مناطق مختلف عشایری استان را انجام میدهند. حدود 300 تانکر چرخدار به عشایر واگذار شده، طی سالهای گذشته 1800 تانکر 1000 لیتری تاشو تحویل عشایر شده و بیش از 2500 منبع ذخیره آب در مناطق عشایری داریم که آب سیار به این منابع انتقال داده میشود.
علی پور تصریح کرد: از 570 چشمه شناسنامهدار مناطق عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد بر اساس آخرین آمار بیش از 450 چشمه کاملا خشک شده است. متاسفانه اکثر منابع آب یا خشک شدهاند و یا در حداقل بهرهدهی هستند.
وی ادامه داد: با توجه به حمایتهای دولت و اعطای تسهیلات حمایت از تولید و تامین علوفه مورد نیاز دام عشایر و راهاندازی کارخانه خوراک دام و طیور استان تاکنون مشکل خاصی در زمینه تامین علوفه عشایر نداشتهایم اما معیشت عشایر به مراتع بستگی دارد.
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با توجه به افزایش متعادل قیمت گوشت قرمز عشایر از درآمد نسبی خوبی برخوردار هستند و برخی شایعات در خصوص نابود عشایر استان صحت ندارد.
- بازگشت 1280 خانوار به مناطق عشایری
علیپور بیان کرد: با توجه به پرداخت تسهیلات بانکی با سیل بازگشت بیکاران به مناطق عشایری و توسعه دامداری عشایری مواجه هستیم. طی چند سال اخیر 1280 خانوار از روستا و شهر به مناطق عشایری و زندگی عشایری بازگشتند که افزایش جامعه عشایری استان را در پی داشت البته تعداد زیادی خانوار نیز درخواست زندگی و دفترچه عشایری دارند و در نوبت کارشناسی و بررسی هستند.
وی تاکید کرد: اخیرا نیز در حال توسعه و رواج طرحهای نیمه صنعتی برای پرورش دامهای اصلاح شده در مناطق عشایری هستیم.
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اکنون بین 11 تا 12 درصد جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد عشایر هستند در حالی که طبق سرشماری عشایر کوچنده 27 درصد جمعیت استان در سال 66 عشایر بودند، در سال 77 با روند کاهشی به 22 درصد رسید، در سال 87 این میزان به 15 درصد کاهش یافت.
علیپور افزود: در چند سال اخیر به علت نبود کار و شغل در شهرها، پایداری و افزایش درآمد در مناطق عشایری، افزایش قیمت دام و تولیدات دامی و توسعه زیرساختها در مناطق عشایری از جمله راه، آب، برق و افزایش سطوح آموزشی جمعیت عشایری استان ثابت مانده است. گرچه خشکسالی تاثیر عظیمی بر کاهش مراتع داشته اما روند جمعیت عشایری رو به افزایش است.
وی اظهار کرد: تاکنون یک مورد از خانوار عشایری که زندگی عشایری را ترک و به شهر یا روستا آمده باشد، سراغ ندارم بلکه در مواردی همچون امروز 4 مورد تقاضای بازگشت به زندگی عشایری و اخذ دفترچه عشایری داشتهایم.
مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیت 713 هزار نفر طبق سرشماری مطالعاتی انجام شده دارای 14 هزار و 150 خانوار عشایری (70 هزار و 762 نفر) است این قشر زحمتکش دارای یک میلیون و 150 هزار راس دام هستند.
نظر شما