همشهری آنلاین: افزایش ماشین‌ها، رُبات‌ها و الگوریتم‌ها تا کمتر از یک دهه آینده به تولید بیش از ۱۳۰ میلیون شغل در اقتصاد جهانی می‌انجامد.

ربات کارمند

به گزارش همشهري آنلاين به نقل از گاردين، هر چند بسياري از مردم نگران از دست رفتن فرصت‌هاي شغلي با افزايش تعداد ربات‌ها هستند اما نتايج تازه‌ترين پژوهش مجمع جهاني اقتصاد نشان مي‌دهد پيشرفت فناوري‌هاي نوين ممكن است به از بين رفتن 75 ميليون شغل در يك دهه آينده منجر شود اما در عين حال حدود 133 ميليون فرصت شغلي تازه هم ايجاد مي‌كند.

تا پيش از اين نگراني بزرگ كارشناسان رشد اقتصاد رباتي در مشاغل انساني و بيكار شدن ميليون‌ها كارمند و كارگر بود كه مي‌توانست استانداردهاي زندگي را در كشورهاي پيشرفته تحت تاثير قرار دهد. گزارش مجموع جهاني اقتصاد WEF تا حدودي اين نگراني را برطرف مي‌كند، با اين توضيح كه تاثير پيشرفت فناوري‌هاي نوين در از بين رفتن و به وجود آمدن فرصت‌هاي شغلي بسيار شبيه دوره‌هاي تاريخي اقتصاد و صنعت از جمله اختراع موتور بخار است.

آغاز استفاده از موتورهاي بخار و نيروي برق در اقتصاد دنيا در حدود 100 سال پيش فرصت‌هاي شغلي تازه براي مردم به وجود آورد و به خلق طبقه متوسط اجتماعي انجاميد. پژوهش WEF با مشاركت مديران شركت‌هايي انجام شده كه نماينده 15 ميليون كارگر و كارمند در 20 كشور در گوشه و كنار دنيا هستند و نتايج آنها البته هشدارهايي هم درباره خطر افزايش وابستگي به فناوري و ربات‌هاي هوشمند به دست مي‌دهد.

به گفته مديران ارشد شركت‌ها، حدود نيمي از كارهايي كه انسان‌ها در محيط كار انجام مي‌دهند قابل جايگزيني با دستگاه‌ها و ماشين‌هاي هوشمند تا سال 2025 است. نكته جالب اينكه كارمندان يقه‌سفيد و آنها كه در موقعيت‌هايي چون حسابداري، ورود اطلاعات و پرداخت حقوق و دستمزد فعاليت مي‌كنند، بيش از ديگران بايد نگران از دست رفتن كار و جايگاه خود باشند. در اين ميان، افزايش سطح دانايي و آموختن مهارت‌هاي تازه جايگزيني با ربات‌ها را به تاخير مي‌اندازد.

بيش از 80 درصد شركت‌هاي بريتانيايي قصد دارند در پنج سال آينده سراغ استفاده بيشتر از فناوري‌هاي نوين بروند و نيمي از آنها هم عذر كاركناني را خواهند خواست كه مهارت لازم را براي كار با فناوري‌هاي پيشرفته ندارند. همين امروز شش ميليون بريتانيايي نگران از دست دادن كار خود در يك دهه آينده هستند و بانك انگلستان هم پيش‌تر نسبت به خطر حذف 15 ميليون شغل هشدار داده بود.

کد خبر 416701

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha