به گزارش خبرنگار مهر، حس بویایی و سایر درمانهای سرطان میتواند موجب نابودی جوانههای زبان و حس بویایی شود در نتیجه فرد تحت شیمی درمانی از درک طعم و لذت بردن از غذا محروم میشود. به مرور زمان این ناهنجاری طعم و بو میتواند موجب از بین رفتن اشتها و رفتارهای بی اشتهایی شود و توانایی بیمار را در بهبود از بیماری تضعیف کند.
«دانکن»، یکی از سرپرستهای تیم تحقیق، در این باره میگوید: «علامت شایع در بیماران تحت شیمی درمانی، ایجاد طعم فلزی همراه با مصرف غذا یا بدون مصرف غذاست. این ناهنجاری ساعتها، هفتهها یا حتی ماهها بعد از درمان باقی میماند.»
در نتیجه، بیماران مبتلا به سرطان دچار بیاشتهایی، کاهش وزن، افسردگی، و سوءتغذیه میشوند و همه اینها در روند بهبود مضر هستند.
دانکن در ادامه میافزاید: «تحقیق ما نشان میدهد مصرف روزانه مکمل لاکتوفرین موجب تحریک تغییراتی در الگوی پروتئین بزاق در بیماران مبتلا به سرطان میشود. تغییراتی که ممکن است در کمک به حفظ جوانههای زبان و درک بو سودمند باشد.»
محققان تاکید میکنند مصرف روزانه مکمل رژیمی لاکتوفرین میتواند موجب کاهش ناهنجاریهای طعم و بو در بسیاری از بیماران شود، در نتیجه با لذت بردن از طعمه غذایشان روند بهبودشان تسریع شود.
محققان همچنین عنوان میکنند مصرف مکمل لاکتوفرین میتواند موجب افزایش تجلی پروتئینهای ایمنی بزاق شود که ممکن است به کاهش فشار اکسایشی و عوارض جانبی ناشی از آن کمک کند. همچنین عفونتهای دهانی نظیر برفک را هم از بین میبرد.
نظر شما