مشاهدات ایرنا از چهار راه استانبول و خیابان های منتهی به آن نشان میدهد که هیچ یک از صرافیهای مجاز مستقر در این محدوده، معاملات ارزی انجام نمیدهند.
در محدوده میدان فردوسی تا چهارراه استانبول، دلالان در حال رایزنی با مردمی هستند که از ترس افت قیمتها سعی میکنند ارزهای خود را با سرعت بیشتری بفروشند اما دلالان یا قیمتهای بسیار پایین پیشنهاد میکنند و یا حاضر به خرید نیستند.
حوالی ساعت 12 و 30 دقیقه تابلو برخی صرافیها روشن شده که نرخ فروش هر دلار در آن 13 هزار تومان و هر یورو 15 هزار تومان است اما دلالان بابت خرید هر دلار حدود 12 هزار و 500 تومان و بابت خرید هر یورو حدود 14 هزار تومان پیشنهاد میکنند.
این در حالی است که در هفته گذشته قیمت دلار و یورو به عنوان 2 ارز عمده جهش قیمتی بالایی ثبت کرده بود و اکنون بسیاری از مراجعه کنندگان به بازار برای فروش، کسانی هستند که در زمان گرانی، این ارزها آنها را خریدهاند. البته در این شرایط شمار دیگری که اغلب دانشجو هستند با هدف تامین ارز دانشجوی برای خرید با قیمت بهتر به چهار راه استانبول آمدهاند.
یکی از دلار فروشان سرپایی گفت: با وجود ازدحام جمعیت، خرید و فروش چندانی انجام نمیشود زیرا هم خریداران احتیاط میکنند و هم فروشندگان به دلیل اینکه قیمتها بسیار پایین آمده به ندرت حاضر به فروش میشوند.
علاوه بر یگان نیروی انتظامی مستقر در میدان سکه خیابان منوچهری، در خیابانهای منتهی به چهار راه استانبول نیز به طور پراکنده سربازان نیروی انتظامی حضور دارند که به گفته آنان از زمان آغاز معاملات در بازار ارز تاکنون هیچ درگیری یا موارد خاص پیش نیامده است.
روند کاهش نرخ ارز از ظهر دیروز شروع شد به طوری که دامنه آن از تهران به سایر شهرهای بزرگ در برخی استانها نیز رسید و حتی تا پاسی از شب، دارندگان دلار خانگی، به دنبال خریدار با قیمت مناسب بودند.
در نخستین جلسه مقدماتی ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی رییس این ستاد، از موفقیت برنامههای شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا برای کنترل تلاطم غیرواقعی بازار ارز و سکه خبرداد و گفت: با تصمیمهای مناسبی که در این شورا اتخاذ شد، شاهد سامانیابی وضعیت بازار و سیر نزولی قیمت ارز و سکه خواهیم بود.
همچنین در جلسه عصر دیروز اقتصاددانان با رئیس کل بانک مرکزی، بر ورود بیشتر این نهاد به بازار غیررسمی ارز تاکید و تصریح شد که تدابیر لازم در عرضه ارز برای جلوگیری از التهابات مقطعی استفاده شود.
تداوم تدبیرهای جاری برای مدیریت شبکه عرضه ارز با هدف جلوگیری از التهابات مقطعی، ضرورت ریزش نرخ ارز غیر رسمی، ورود بیشتر بانک مرکزی به بازار غیر رسمی ارز، هماهنگی سیاستهای داخلی و خارجی، اهمیت سامانه نیما و ضرورت رفع مشکلات آن و هدفمند کردن تخصیص ارز برای واردات، بررسی صادرات غیر نفتی و آثار انتظاری آن و ضروت تقویت ذخایر ارزی از موضوع های مطرح شده در این جلسه بود.
نظر شما