همشهری آنلاین: کارشناسان پژوهشگاه مسائل زیست پزشکی مسکو در نشستی مسئله نگه‌داری و بازگرداندن جسد فضانوردان فوت شده و خدمه فضاپیمای خصوصی را مورد بحث قرار دادند.

به گزارش ایسنا، "والری بیگلوموف" معاون مدیر پژوهشگاه مسائل زیست پزشکی آکادمی علوم روسیه گفت: پزشکان و دانشمندان مرتبط با ایستگاه فضایی بین‌المللی مسئله نگه‌داری و بازگرداندن جسد فضانوردان خدمه فضاپیمای خصوصی آینده را در صورتی که ضمن سفر جان خود از دست دهند، مورد بحث قرار دادند.

جلسات گروه‌های پزشکی ایستگاه فضایی بین‌المللی هفته گذشته در پژوهشگاه مسائل زیست پزشکی مسکو وابسته به آکادمی علوم روسیه برگزار شد. متخصصان کمیته‌های عملیات پزشکی، شورای پزشکی فضایی و شورای چند جانبه در زمینه سیاست پزشکی در این نشست‌ها شرکت داشتند و جنبه‌های مختلف فعلی و آینده حمایت‌های پزشکی برای سلامت خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی همچنین برنامه‌های آتی تحقیقات زیست پزشکی در مدار از جمله پیشامدهای غیرمنتظره در ناوهای سرنشین‌دار آتی را مورد بررسی قرار دادند.

بیگلوموف در مورد مباحث این جلسات گفت: "مسائل مربوط به وقایع و حوادث غیرمترقبه‌ای که ممکن است در فضاپیماهای بخش خصوصی یا ایستگاه فضایی رخ دهد مورد بحث قرار گرفت. بطور مثال اگر به هر دلیل یک فضانورد فوت کرد، چه کار باید بکنیم؟ قبل از ایجاد ایستگاه فضایی بین‌المللی، ما جوانب مختلف چنین مسائلی را تحت عنوان "کد صفر" مطرح کردیم، بطور مثال این که چگونه جسد را بازگردانیم، اگر کلیه جسد قابل بازگشت نیست چه نمونه‌هایی برای آزمایش‌های پزشکی انتخاب و به زمین برگردانده شود. در حال حاضر، قبل از پرواز سفینه‌های بخش خصوصی، این مسایل مجددا باید مورد بررسی قرار گیرد. سرنشینان سفینه‌های تجاری به روش متفاوت بیمه می‌شوند زیرا شرکت‌های بیمه مایل به ارزیابی خطرات جداگانه هر نوع سفینه هستند و برای این کار نیاز به داده‌های اولیه است که ما در حال بحث روی آنها هستیم."

او خاطرنشان کرد: اکنون کارشناسان تنها موضوع مرگ یک فضانورد و اقدامات در چنین شرایطی را مورد بحث قرار نمی‌دهند، بلکه مباحث مربوط به شرایط بحرانی مانند نشت آمونیاک، آتش‌سوزی یا افت فشار نیز که به کل خدمه مربوط می‌شود مورد بحث قرار می‌گیرد.

به گفته وی در حال حاضر کارشناسان مشغول حل مشکلات فوت احتمالی تنها یک نفر از خدمه هستند و مقوله وضعیت خطر عمومی که منجر به کشته شدن همه خدمه یا چند نفر از آنها شود هنوز توسط متخصصان در نظر  گرفته نشده است.

کد خبر 420213

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha