در لواسان به ازگیل، کونوس یا کنوس هم میگویند. این میوه در شمال کشور هم به همین نام خوانده میشود. ازگیل میوهای گوشتی است که تا نرسد و به اصطلاح تا زمانی که گوشتی سفید رنگ داشته باشد نمیتوان آن را چشید. ازگیل رسیده از رنگ سفید به قهوهای تغییر پیدا میکند و کاملاً نرم و شیرین میشود.
در لواسان از این میوه رب هم درست میکنند و در برخی از خورشتها بهعنوان چاشنی استفاده میشود. از مناطقی که این میوه این روزها بهصورت پیوندی در آن کشت میشود روستای «برگ جهان» در لواسان است. در چیدن این میوه باید مواظب تیغ شاخهها بود. ازگیل یا کنوس را اواخر پاییز، قبل از یخبندان و سرمای زمستان بهصورت کال میچینند و مقداری برگ این درخت را روی آن میریزند تا کمکم برسد و به اصطلاح پخته شود و از گسی دربیاید. این میوه خاصت دارویی هم دارد و برای درمان پرفشاری، چربی و قندخون بالا مفید است. اگر برای تماشای پاییز هزار رنگ به لواسان سری زدید از تماشای این درخت زیبا غافل نشوید.
نظر شما