به گزارش فارس، سید محمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش در بیستمین جشنواره مجمع خیرین مدرسهساز گلپایگان، اولین قدم برای رسیدن به آموزش و پرورش توسعه یافته و مطلوب را فضا و تجهیزات آموزشی دانست و گفت: نیمی از کلاسهایی که در سال جدید تحصیلی به بهرهبرداری رسید، از سوی خیرین مدرسهساز ساخته شده است و این قدم بسیار مهمی است چون شما خیرین در ساختن فرهنگ کشور مشارکت میکنید.
بطحائی خطاب به خیرین مدرسهساز گفت: فضایی که شما میسازید، درست است که از گچ و خاک و آجر ساخته شده است اما این فضا یک معلم محسوب میشود زیرا که در نظام تعلیم و تربیت امروز فضا نقش یک معلم را ایفا میکند.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: بسیار امیدوارم که یک روز در چنین جلسهای رئیس آموزش و پرورش در گزارش خود به جای گفتن از رتبههای زیر صد و تک رقمی در کنکور، بگوید که دانشآموزان گلپایگانی در مهربانی کردن و در دستگیری از مستمندان و نیکی کردن به افراد رتبه برتر را کسب کنند. این مسئله آرزوی همه معلمان است و آموزش و پرورش عمومی ما باید مسیر خود را به این سمت تغییر دهد.
وی افزود: برای رسیدن به این هدف بزرگ موانعی وجود دارد که برداشتن آن کار یک روز و یک ماه و یک سال نیست. ما برای برداشتن این موانع از دوره ابتدایی شروع به کار کردهایم.
بطحائی یکی از موانعی که به شدت اهداف اصیل تعلیم و تربیت را تحت تاثیر قرار داده است را آزمونهای مکرر و توجه به حافظهمحوری دانست و گفت: بنده را متهم به ضد علم بودن میکنند؛ من نمیگویم به علم بیتوجه باشیم حرف من این است که توجه ما به ساحت علم در سطح بسیار سطحی و حافظهمحوری آنقدر زیاد شده که ساحتهای دیگر تعلیم و تربیت را به فراموشی سپردهایم.
وزیر آموزش و پرورش به مقوله کنکور اشاره کرد و گفت: مخالفت ما با کنکور که تیشه به ریشه تربیت صحیح دانشآموزان وارد میکند، به خاطر تلاش برای تغییر شکل و شیوه برگزاری آن نیست؛ ما معتقدیم کنکور اجازه نمیدهد معلم و دانشآموز ما در کلاس به ساحتهای دیگر تعلیم و تربیتی توجه کند.
بطحائی تصریح کرد: از تمام خانوادهها میخواهم در کنار زدن موانعی که باعث دور شدن آموزش و پرورش از مسیر اصلیاش شده است، کمک کنند و آموزش و پرورش اصلاح این مسیر را آغاز کرده است؛ از همه خانوادهها و رسانهها دعوت میکنم به کمک آموزش و پرورش بیایند.
وی افزود: برای کشوری که نیاز فرزندانش تمرین مهارتهای زندگی است خیلی بد است که منافع برخی از بازار کاذب کنکور و مهارتهای بیهوده تستزنی بیش از چند ده هزار میلیارد تومان باشد. من مطمئنم بزودی و با کمک همه دلسوزان تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش به مسیر اصلی خود بر میگردد.
بطحائی با اشاره به فلسفه اردوهای دانشآموزی گفت: کودکان در اردوهای دانشآموزی باید صبر کردن و تحمل رفتار دیگران را یاد بگیرند، اما امروز اردوهای ما محلی برای تمرین تست و آزمون و کنکور شده است. همچنین سیطره کنکور در کار مدارس ما اختلال ایجاد کرده است.
وی گفت: خانوادهها و همه آحاد جامعه باید این مطالبه را داشته باشند که در کلاس درس یک بخش از یادگیری به تمرین مهارتهای اخلاقی و اجتماعی زندگی تعلق داشته باشد طوری که فرزندان ما بعد از فارغالتحصیلی و ازدواج به دلیل نبود این مهارتها، کارشان به طلاق و پلههای دادگستری نرسد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: رسیدن به این هدف نیازمند فضاهای آموزشی مناسب است. من چگونه از معلم خود توقع داشته باشم که در کلاسی با جمعیت ۴۵ دانشآموز، علاوه بر مهارتهای شناختی بر روی سایر مهارتهای اجتماعی و فردی و زندگی کار کند؟
وی افزود: برای من به عنوان عضوی از هیأت دولت باعث تاسف است که در بازدید سرزده از برخی از شهرهای کشور، در کنار ساختمان شیک و مستحکم دستگاههای دولتی، یک مدرسه فرسوده که سقف و دیوار آن در حال خراب شدن است را میبینم؛ این مسئله برای کشوری که همه ارکان و مدیران آن معتقدند آینده جامعه در مدرسه ساخته میشود، یک نقص بزرگ است.
بطحائی تأکید کرد: همه آحاد جامعه باید ایمان بیاورند که تا مدرسه درست نشود، تعارضات اجتماعی و اعتیاد حل نمیشود؛ این مسئله باید به مطالبه اجتماعی تبدیل شود و کار یک وزیر و مدیرکل و نماینده مجلس نیست.
نظر شما