همشهری آنلاین: اعضای سازمان ملل به‌ جز سه کشور در هفتادوسومین نشست این نهاد جهانی در نیویورک به قطعنامه پیشنهادی افغانستان به شورای امنیت در پشتیبانی از تلاش‌های صلح به رهبری و حاکمیت دولت افغانستان و پشتیبانی جهانی از صلح و ثبات در کشور رأی موافق دادند.

سازمان ملل

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه خبری افغانستان، نماینده دائمی افغانستان در این سازمان، از کشورها خواسته که رقابت‌های بین کشورهای منطقه و فرا منطقه را به افغانستان نیاورند.

محمود صیقل، نماینده دائمی افغانستان در سازمان ملل متحد گفت: 'تروریست‌ها و افراط گرایی خشونت بار نه تنها افغانستان، بلکه منطقه و جهان را تهدید می‌کند. این قطعنامه نشان می‌دهد که اکثریت قاطع کشورهای عضو سازمان ملل، از افغانستان در مبارزه با تروریست‌ها و ایجاد یک کشور باثبات و پیشرفته پشتیبانی می‌کنند. ما باور داریم صلح در افغانستان در صورتی تحقق پیدا خواهد کرد که پشتیبانی کشورهای همسایه، منطقه و جهان را از روند به رهبری و حاکمیت افغانستان داشته باشیم. '

این قطعنامه درباره وضعیت افغانستان با ۱۲۴ رأی موافق و ۳ رأی ممتنع که روسیه یکی از آنها بود بدون هیچ مخالفی تصویب شد.

نماینده افغانستان در سازمان ملل می‌گوید روسیه می‌خواست نشست اخیر مسکو برای افغانستان در قطعنامه از اهمیت خاص برخوردار باشد. اما صیقل اشاره می‌کند که یکی مشکلات در نشست مسکو، سفر پنج عضو طالبان بود که چهار نفر آنها در لیست تحریم‌های سازمان ملل قرار داشتند و روسیه برای سفر آنها از سازمان ملل درخواست مجوز نکرده بود. کاری که به گفتهٔ آقای صیقل، نقض تحریم‌های سازمان ملل بوده است.

واسیلی نیبنزیا نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل متحد نیز در مورد صلح افغانستان گفت: 'صلح و ثبات در افغانستان برای روسیه خیلی مهم است. ما از جامعه جهانی می‌خواهیم برای پایان جنگ طولانی افغانستان به تلاش‌هایشان ادامه دهند تا این کشور به یک توافق جامع سیاسی دست پیدا کند. مسکو برای پایان جنگ در افغانستان و ثبات سیاسی در این کشور در کنار جامعه جهانی به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد'.

با این حال نماینده اتحادیه اروپا از جامعه جهانی می‌خواهد از روند صلح به رهبری و حاکمیت دولت افغانستان پشتیبانی کنند.

نماینده آلمان هم خواست مشابهی از جامعهٔ جهانی دارد. با این تفاوت که از وضعیت امنیتی افغانستان بیشتر نگران به نظر می‌رسد.

نمایندگان هند و پاکستان در این نشست نیز پشتیبانی کشورهایشان را از روند صلح به رهبری و حاکمیت دولت افغانستان اعلام می‌کنند.

ملیحه لودی نماینده دائمی پاکستان در سازمان ملل گفت: 'ناامنی‌ها در افغانستان گسترش یافته است. ائتلاف بین‌المللی به رهبری امریکا در افغانستان و طالبان نمی‌توانند خواست‌هایشان را بر مردم افغانستان تحمیل کنند. تلاش‌های سیاسی تنها راه حل جنگ در افغانستان است. پاکستان آماده همکاری با افغانستان است و از تلاش‌هایی که اخیر برای صلح توسط روسیه انجام شد نیز پشتیبانی می‌کند'.

نماینده ایران در سازمان ملل نیز خواهان برگزاری انتخابات شفاف و معتبر ریاست جمهوری در افغانستان است. او می‌گوید کشورش برای به سررسیدن انتخابات بااعتبار در افغانستان آماده کمک‌های بیشتر به افغانستان است.

اسحاق آل حبیب معاون نماینده دائمی ایران در سازمان ملل متحد گفت: 'ایران کمک به افغانستان را ادامه می‌دهد تا انتخابات سال آینده ریاست جمهوری به گونه شفاف و معتبر برگزار شود. زیرا یکی از موارد جدید برای افغانستان تلاش‌ها برای صلح و ثبات در این کشور است، اجماع ملی، منطقه‌ای و جهانی در این خصوص وجود دارد و همه به این باور رسیده‌اند که راه حل نظامی برای منازعه افغانستان وجود ندارد. ما از طالبان می‌خواهیم با دولت افغانستان گفت و گو کنند و به جنگ و بی‌ثباتی در این کشور نقطه پایان بگذارند'.

با این حال اعضای سازمان ملل، فساد، عدم به وجود آوردن اصلاحات، حکومت داری خوب و توانمند، ایجاد فرصت‌های تحصیلی و کاری را در کنار آن ده‌ها مورد دیگر را از چالش‌های می‌گویند که افغانستان هنوز با آن روبه روست.

کد خبر 424876

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha