به گزارش همشهری آنلاین؛ به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، حسین انتظامی با تاکید بر این که حضور در نخستین روز برگزاری جشنواره برای وی اهمیت داشت، تصریح کرد: میخواستم همان روز اول به مستندسازان «خدا قوت» بگویم؛ این به دلیل اهمیتی است که سازمان سینمایی وزارت ارشاد برای این گونهی فرهنگی سینما قائل است.
وی درباره جشنواره سینماحقیقت گفت: همیشه به عنوان یک بیننده با سینمای مستند آشنا بودهام؛ میدانم دوستداران این عرصه کم نیستند و من هم بیگانه با سینمای مستند نیستم.
انتظامی افزود: مقدمه رشد سینمای حرفهای، حوزهی مستند و تجربی است، چرا که سینمای مستند به واقعیتها بیشتر نزدیک است. همانطور که میدانید این سینما، سینمای پاک و با شرافتی است. سرپرست سازمان سینمایی تاکید کرد: جشنواره امسال نسبت به سال گذشته، ارتقاء جدی پیدا کرده است و این نشان میدهد که جایگاه سینمای مستند هر روز بالاتر میرود و به شان خود که حق این سینما هم هست، نزدیکتر میشود.
سرپرست سازمان سینمایی در ادامه، به وضعیت اقتصادی سینمای مستند اشاره کرد و گفت: دوستداران سینما در جریان هستند که مدتی پیش برنامه جامع سینمای ایران منتشر شد. در واقع آن برنامه سند حوزه سینما در دولت دوازدهم است. با این حال دید حمایتی گستردهای نسبت به سینمای مستند در دستور کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد.
وی گفت: امسال در جشنواره سینماحقیقت بحث پیجینگ مطرح شده که باعث ارتباط بیشتر میان سرمایهگذاران داخلی و خارجی میشود؛ ایدههای جذابی که میتواند برای آینده این جشنواره مثمرثمر باشد. در همین زمینه شبکههای تلویزیونی هم میبایست کمک میکنند تا اقتصاد این سینما به حالت کیفیتری برسد. ما این انتظار را از سازمان صداوسیما داریم که حمایت خود را از سینمای مستند بیشتر کند.
انتظامی درباره آینده جشنواره سینماحقیقت هم بیان کرد: خوشحالم که این جشنواره موقعیت خود را حفظ کرده و به جایگاه خوبی در کنار دیگر جشنوارههای سینمایی رسیده است. به یک معنا، جایگاه سینمای مستند قابل تعظیم است.
وی در پایان گفت: از دستاندرکاران جشنواره به ویژه دبیر محترم، هیات داوران و تمامی مستندسازان قدردانی میکنم و به میهمانان خارجی هم خیرمقدم میگویم.
برنامه روز دوم جشنواره سینماحقیقت
در دومین روز از دوازدهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت (دوشنبه ۱۹ آذرماه) ۳۹ فیلم مستند در ۶ سالن پردیس سینمایی چارسو روی پرده میروند.
«۳۳۰ سیسی خاطره» به کارگردانی الهام معروفی و «آسک» ساخته مهدی زمانپور کیاسری سانس ۱۴، «اِکسُدوس» به کارگردانی بهمن کیارستمی سانس ۱۶، «اسرار دریاچه» ساخته آرمین ایثاریان سانس ۱۸، «آبی به رنگ آسمان» به کارگردانی امیر رفیعی سانس ۲۰ در بخش مسابقه ملی و «افسانه پادشاه نازیبا» به کارگردانی حسین تباک در بخش مرور جشنواره مستند تسالونیکی یونان، در سالن شماره یک پردیس سینمایی چارسو اکران میشوند.
ساعت مستر کلاس فیلمبرداری «کلر پیژمان» از مجموعه کارگاههای جشنواره در سالن شماره ۲ برگزار میشود. برنامه نمایش فیلمهای این سالن هم به این شرح است: «ملاقات با گورباچف» به کارگردانی ورنر هرتزوگ و آندره سینگر در سانس ۱۸ از بخش نمایشهای ویژه، «آیتالله» ساخته سیدمصطفی موسویتبار منتخب بخش جایزه شهید آوینی سانس ۲۰ و «فرشتهها از جنس نورند» به کارگردانی جیمز لانگلی از بخش مسابقه بینالملل در ساعت ۲۲
«مجتمع اس. پ. کا» ساخته گرد کروسکی در بخش چشمانداز سینمای مستند کشورهای آلمانیزبان سانس ۱۴، «در تمامی لحظات» از بخش مسابقه بینالملل به کارگردانی نیکولا فیلیبر سانس ۱۶، «من ویکتور هستم» کار اینا تزگوئوا، «آلیشیا» ساخته ماسیا اومس سانس ۱۸، «اومبرتو مائورو» به کارگردانی آندره دیمائورو سانس ۲۰، «نقاشی...» ساخته یوانا نئوفیتو و دیمیتریس استاماتیس و آنگکار (خمرهای سرخ) به کارگردانی نیری آدلی نهی سانس ۲۲ در بخش جشنواره مستند تسالونیکی یونان، در سالن شماره سه پردیس سینمایی چارسو نمایش داده میشوند.
برنامه سالن شماره ۴ نیز به این شرح است: «همه بچههای مامان» کار رضوان سرمد سانس ۱۴، «خانهای برای تو» به کارگردانی مهدی بخشیمقدم سانس ۱۶، «اهل آب» ساخته آزاده بیزارگیتی و «خور بر کرانه کویر نمک» به کارگردانی مهدی باقری سانس ۱۸، «لِسِک» کار محمدرضا وطندوست، «چند نفر از ما» به کارگردانی هادی معصوم دوست و «چیدا» ساخته محسن کولیوندی سانس ۲۰ (همگی از بخش مسابقه ملی) و «شرقی» به کارگردانی مسعود طاهری از بخش خارج از مسابقه در ساعت ۲۲
«انقلاب در شش روایت» سانس ۱۴، «میراث سبز» به کارگردانی علی نیکوکار، «در آینه سنگ» ساخته سعید ابراهیمزاده، «تب مسین» به کارگردانی رهبر قنبری و «یک فراموشی بیحسکننده» کار عادل انیسی سانس ۱۶، «یمن: نبرد بیفرجام» ساخته مهدی خرمدل سانس ۱۸، «بلوچستان» به کارگردانی محسن زارعی سانس ۲۰، «میریم» ساخته الکسانسدرا رچکالووا و «محدودیتهای کار» به کارگردانی اپولنا ریشلیکووا سانس ۲۲ در سالن شماره پنج پردیس سینمایی چارسو نمایش داده میشوند.
«خاتمه» کار هادی زارعی و مهدی زارعی سانس ۱۴، «پرسپولیس- شیکاگو» به کارگردانی اُرُد عطارپور و «باد» ساخته حمید جعفری سانس ۱۶، «روابط خانوادگی» به کارگردانی ناصر ضمیری سانس ۱۸، «زمان» ساخته ماریا ماوتی و «فقدان» به کارگردانی فاطمه ذوالفقاری سانس ۲۰ در سالن شماره شش پردیس سینمایی چارسو نمایش داده خواهند شد.
دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۷ به دبیری «سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد» در پردیس سینمایی چارسو ادامه دارد.
نظر شما