به گزارش یورونیوز، آمار بالای دستگیریها در این کشور در حالی از سوی مخالفان منتشر می شود که ایالات متحده آمریکا به تازگی از دولت شیخ حسینه، نخست وزیر بنگلادش خواسته است شرایط را به گونه ای فراهم آورد تا آزادی رای در انتخابات روز یکشنبه آینده تضمین شود.
احزاب مخالف دولت بنگلادش معتقدند موج دستگیریها پس از هشتم نوامبر، زمان دعوت به انتخابات سراسری در این کشور با هدف ایجاد فضای رعب و وحشت صورت گرفته است.
حزب ناسیونالیست بنگلادش، بی ان پی، مهمترین حزب ملی گرای اپوزیسیون که خالده ضیا، رهبر آن به اتهام فساد به ده سال زندان محکوم شده است با انتقاد از رویه در پیش گرفته شده از سوی دولت برای سرکوب مخالفان اعلام کرده است که بیش از هفت هزار تن از دستگیرشدگان از فعالان این حزب بودهاند.
جماعت اسلامی، دیگر حزب مخالف و متحد اسلامگرای حزب ناسیونالیست بنگلادش نیز مدعی است که حدود سه هزار و پانصد تن از هواداران این حزب تحت بازداشت نیروهای پلیس قرار گرفتهاند.
گفتنی است که جماعت اسلامی حق معرفی نامزد برای انتخابات قانونگذاری روز یکشنبه را ندارد اما برخی از اعضای آن به صورت انفرادی در فهرست نامزدهای حزب ناسیونالیست بنگلادش جای گرفتهاند.
حزب ناسیونالیست بنگلادش و متحدانش همچنین پلیس و فعالان عوامی لیگ، حزب حاکم بر این کشور را به حمله و تهدید فعالان و نامزدهای انتخاباتی رقیب متهم کرده اند.
اپوزیسیون خواهان مشارکت ارتش در روند انتخاباتی و جلوگیری از بروز خشونت در این کشور است. بر همین اساس حزب ناسیونالیست بنگلادش پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که استقرار سی هزار نیروی امنیتی سبب بالارفتن ضریب امنیت در روز برگزاری انتخابات و روزهای پس از آن شود.
یک سخنگوی پلیس بنگلادش بدون تایید شمار اعلام شده دستگیر شدگان طی روزهای اخیر تصریح کرده است که هیچ فردی بدون قرار بازداشت دستگیر نشده است.
در حالی که داکا پیشتر وعده داده است تا زمینه برگزاری انتخاباتی آزاد و منصفانه را فراهم کند احزاب اپوزیسیون همچنان نگران تقلب در فرایند انتخاباتی است.
شیخ حسینه واجد، رهبر حزب حاکم و نخستوزیر بنگلادش در تلاش است تا روز یکشنبه سی دسامبر برای سومین بار متوالی در انتخابات سراسری این کشور پیروز شود.
نظر شما