به گزارش مهر، حسینعلی شهریاری، در همایش شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر اظهارداشت: سال ۸۳ قانون جامع مبارزه با استعمال مواد دخانی به تصویب مجلس رسید و بر همین اساس قرار شد سالی ۱۰ درصد افزایش قیمت مواد دخانی داشته باشیم که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.
وی با بیان این مطلب که افرادی در کشور از دخانیات به نان و نوا میرسند، تاکید کرد: متاسفانه سیگار قاچاق در کشور غوغا میکند.
شهریاری با طرح این سئوال که چه کسانی هستند که سیگار قاچاق را با کانتینر وارد کشور میکنند، اظهارداشت: شک ندارم که عده ای در رابطه با قاچاق سیگار منافعی دارند.
وی با اشاره به جلسه کمیسیون تلفیق مجلس، افزود: در این جلسه موضوع افزایش مالیات بر سیگار مطرح شد که متاسفانه تعدادی از نمایندگان با آن مخالفت کردند.
شهریاری با اشاره به تجمعاتی که بعضا بازنشستگان در مقابل مجلس دارند، گفت: این بازنشستگان که برای مسائل مختلف همواره در مقابل مجلس اعتراض میکنند، برای یک بار هم که شده از ما موضوع افزایش مالیات بر سیگار را مطالبه کنند، زیرا از این محل سالی ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان منابع کسب میشود که میتوان آن را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان مورد استفاده قرار داد.
وی، مطالبهگری برای افزایش مالیات بر سیگار را به نفع سلامت جامعه دانست و گفت: وقتی موضوع برچیده شدن قلیان از قهوهخانهها مطرح شد، عده ای مدعی شدند که ۲ هزار نفر بیکار میشوند و ما حاضر شدیم دستمزد این افراد را که بیکار میشوند، پرداخت کنیم اما مخالفان به خاطر منافعی که دارند اجازه چنین کاری را نمیدهند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با عنوان این مطلب که برخی افراد به رأی قهوهخانه داران و رستوران داران جاده چالوس احتیاج دارند، تأکید کرد: ما میدانیم در تنباکوهایی که در قهوهخانهها سرو میشود، انواع و اقسام مواد مخدر قاطی آنها است.
شهریاری ادامه داد: متاسفانه زور ما به این قبیل افراد نرسید.
وی تاکید کرد: البته ما این مسائل را به هنگام بحث بر سر بودجه در صحن علنی مجلس مطرح خواهیم کرد، زیرا شاهد هستیم که گرایش دختران و زنان ما به سوءامصرف مواد دخانی رو به افزایش است.
نظر شما