یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۴
۰ نفر

همشهری آنلاین: تالاب زریوار به عنوان بیست و پنجمین تالاب ایران در کنوانسیون رامسر ثبت شد.

تالاب

به گزارش مهر، مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در پیامی به مناسبت ثبت جهانی تالاب زریوار (یا زریبار) در کنوانسیون رامسر گفت: همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، تالاب زریوار واقع در شهرستان مریوان استان کردستان، نگین غرب کشور به‌عنوان ۲۵مین تالاب ایران در کنوانسیون رامسر (۱۹۷۱) ثبت شد. این دستاورد بزرگ را که مصادف با روز جهانی تالاب (World Wetland Day-2nd Feb) سال ۱۳۹۷ است، به تمامی مردم شریف کردستان به‌ویژه دوستداران محیط زیست تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم.

کنوانسیون رامسر، پیمانی مربوط به تالاب‌های مهم بین‌المللی، به ویژه تالاب‌های زیستگاه پرندگان آبزی است که برای حفاظت از تالاب‌ها و حیوانات و گیاهان وابسته به آن‌ها در سال ۱۹۷۱ میلادی در شهر رامسر به تصویب رسید. در ابتدا این معاهده به امضای نمایندگان ۱۸ کشور شرکت‌کننده رسید، اما امروزه ۱۶۹ کشور جهان عضو این پیمان هستند.

این پیمان با تلاش اسکندر فیروز رئیس وقت سازمان محیط زیست ایران تهیه شد. تعریف تالاب در این کنوانسیون بسیار موسع است و شامل «مرداب‌ها و باتلاق‌ها و لجن‌زارها یا آب‌های طبیعی یا مصنوعی اعم از دایمی یا موقت است که آب‌های شیرین، تلخ یا شور در آن به صورت راکد یا جاری یافت شود- از آن جمله است آب‌های دریا که عمق آن‌ها در پایین‌ترین نقطه جزر از شش متر تجاوز ننماید.»

ایران با ۲۵۲ تالاب، تا پیش از این ۳۵ تالاب را در قالب ۲۴ عنوان در کنوانسیون رامسر ثبت کرده بود که اکنون تالاب زریبار تعداد عناوین ثبتی ایران را به ۲۵ رسانده است. به این ترتیب حدود یک و نیم میلیون هکتار از ۳ میلیون هکتار تالاب‌های کشور در کنوانسیون رامسر ثبت شده است.  

در کنوانسیون رامسر فهرستی با عنوان «مونترو» وجود دارد که تالاب‌هایی که تا حدودی کاربری خود را از دست داده‌اند در آن فهرست به ثبت می‌رسند؛ اکنون ۶ تالاب ایران از جمله ارومیه و هامون در این فهرست قرار دارند البته این به معنای خروج کامل از «رامسر سایت» نیست بلکه کشورها بعد از بهبود بخشیدن آن تالاب‌ها می‌توانند آن را از فهرست مونترو خارج کنند.

وضعیت تالاب‌های ایران که رامسر سایت ثبت شده‌اند نیز چندان مناسب نیست. بر اساس نتایج پروژه ارزیابی آسیب‌پذیری رامسر سایت‌های ایران، ۳۷ درصد دارای سطح آسیب‌پذیری زیاد، ۴۲ درصد سطح آسیب‌پذیری متوسط و ۲۱ درصد دارای سطح آسیب‌پذیری اندک هستند.

کد خبر 430559

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha