همشهری آنلاین: آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی هدف آمریکا از فسخ پیمان منع موشک های هسته ای میان برد با روسیه را رها شدن از همه محدودیت ها برای رسیدن به برتری نظامی و تحمیل اراده خود به جهان دانست.

گورباچف: آمریکا با هدف برتری نظامی از پیمان موشکی خارج شد

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، میخائیل گورباچف در یادداشتی در روزنامه روسی «ودوموستی» به دلایل خروج آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای میان برد پرداخت.

گورباچف با بیان اینکه دلیل خروج آمریکا از این پیمان رسیدن به برتری نظامی است، افزود: واشنگتن می خواهد از همه محدودیت ها در حوزه تسلیحات آزاد شود و به برتری مطلق نظامی برسد تا بتواند اراده خود را بر جهان تحمیل کند.

وی وضعیت دشوار سیاسی در آمریکا را باعث ایجاد اختلال در گفت و گوهای میان واشنگتن و مسکو دانست و تاکید کرد: وقت آن است که مشکلات میان احزاب سیاسی آمریکا رفع شده و گفت و گویی جدی آغاز شود.

گورباچف همچنین ابراز اطمینان کرد که روسیه برای مذاکره پیرامون بازگشت به پیمان منع موشک های هسته ای میان برد آماده است.

این سیاستمدار دوران شوروی که خود امضاکننده اصلی این پیمان است، تصریح کرد: تحولات مخرب امروز ممکن است به بی ثباتی در وضعیت راهبردی جهان، رقابت تسلیحاتی جدید، آشوب و بی ثباتی در سیاست جهانی منجر شود.

واشنگتن از اول ماه فوریه فرآیند ۶ ماهه خروج از این پیمان را آغاز و تاکید کرد که سیستم موشکی Novator ۹M۷۲۹ روسیه، الزامات تعیین شده در این معاهده در زمینه برد موشکی را زیر پا می گذارد.

پیمان منع موشک های میان برد هسته ای، تولید، آزمایش و استقرار موشک های بالستیک و کروز مستقر روی زمین با برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر را منع می کند.

پنتاگون معتقد است موشک کروز روسیه که از زمین شلیک می شود، به مسکو امکان می دهد حمله ای هسته ای در اروپا به راه اندازد.

روسیه نیز با اعلام اینکه برد این موشک، کمتر از ۵۰۰ کیلومتر است، آمریکا را به دلیل استفاده از موشک و پهپاد به نقض پیمان مزبور متهم کرده است.

همچنین «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده است که مسکو را از پیمان منع موشک های میان برد هسته ای خارج می کند.

اعضای اروپایی ناتو خواستار جلوگیری از افزایش توان هسته ای و تکرار بحران موشکی دهه ۸۰ میلادی در اروپا هستند.

این پیمان، آمریکا را از دستیابی به تسلیحات جدید بازداشته است، اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور می گوید واشنگتن تولید آن را از سر می گیرد، مگر آنکه روسیه و چین موافقت کنند که مالک این نوع تسلیحات نباشند و آن را تولید نکنند.

پیمان منع موشک های هسته ای میان برد در سال ۱۹۸۷ به امضای «رونالد ریگان» رئیس جمهوری وقت آمریکا و گورباچف رهبر شوروی رسید.
 

کد خبر 431584

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار روسیه‌ و قفقاز

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha