به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با چهل سالگی انقلاب اسلامی، پایگاه اینترنتی شهرستان ادب، چهار نظرسنجی جداگانه برای شناسایی برترین نویسندگان، شاعران، آثار داستانی و مجموعههای شعر منتشره در چهل سال گذشته انجام داده است. در قالب این نظرسنجیها، از قریب به پنجاه شاعر و نویسنده خواسته شد تا پنج شاعر، پنج داستاننویس، پنج اثر داستانی (شامل رمان و مجموعهداستان) و نیز پنج مجموعه شعر برتر این چهل سال را به انتخاب خود معرفی کنند.
بدین ترتیب، پس از شمارش آرا، در بخشهای مختلف، نتایج زیر به دست آمد:
- پنج رتبه شاعر برتر
۳. سیدحسن حسینی
۴. با امتیاز مشترک: حسین منزوی، احمد عزیزی و علیرضا قزوه
۵. محمدعلی بهمنی
- پنج رتبه داستاننویس برتر
۱. محمدرضا بایرامی
۲. محمدرضا خبوشان
۳. با امتیاز مشترک: احمد محمود، محمود دولتآبادی، زویا پیرزاد و مصطفی مستور
۴. با امتیاز مشترک: نادر ابراهیمی، محمدرضا سرشار، امیرحسین فردی، رضا امیرخانی، بلقیس سلیمانی و علیاصغر عزتیپاک
۵. با امتیاز مشترک: حمیدرضا شاهآبادی، ابوتراب خسروی، فریبا وفی، عباس معروفی، جواد افهمی و مرتضی کربلاییلو
- پنج رتبه مجموعه شعر برتر
۱. رجعت سرخ ستاره (سروده علی معلم دامغانی)
۲. آینههای ناگهان (سروده قیصر امینپور)
۳. تنفس صبح؛ (سروده قیصر امینپور)
۴. با امتیاز مشترک: کفشهای مکاشفه (سروده احمد عزیزی) و از نخلستان تا خیابان (سروده علیرضا قزوه)
۵. با امتیاز مشترک: گنجشک و جبرئیل (سروده سیدحسن حسینی) و پیاده آمده بودم (سروده محمدکاظم کاظمی)
- پنج رتبه اثر داستانی برتر
۱. بیکتابی (نوشته محمدرضا شرفی خبوشان)
۲. با امتیاز مشترک: مردگان باغ سبز؛ (نوشته محمدرضا بایرامی)؛ لمیزرع (نوشته محمدرضا بایرامی)؛ سوران سرد (نوشته جواد افهمی)؛ منِ او (نوشته رضا امیرخانی)؛ سمفونی مردگان (نوشته عباس معروفی)؛ روی ماه خداوند را ببوس (نوشته مصطفی مستور)
۳. مدار صفر درجه (نوشته احمد محمود)
۴. با امتیاز مشترک: شطرنج با ماشین قیامت (نوشته حبیب احمدزاده)؛ جای خالی سلوچ (نوشته محمود دولتآبادی)؛ کلیدر (نوشته محمود دولتآبادی) و درخت انجیر معابد (نوشته احمد محمود)
۵. با امتیاز مشترک: رازهای سرزمین من (نوشته رضا براهنی)؛ گنجشکها بهشت را میفهمند (نوشته حسن بنیعامری)؛ وقت تقصیر (نوشته محمدرضا کاتب)؛ چراغها را من خاموش میکنم (نوشته زویا پیرزاد)؛ اهل غرق (نوشته مُنیرو روانیپور)؛ قیدار (نوشته رضا امیرخانی)؛ آواز بلند (نوشته علیاصغر عزتیپاک) و باغ کیانوش (نوشته علیاصغر عزتیپاک)
اینگونه نظرسنجیها مخصوصا در مقایسه با دیگر نظرسنجیهای نخبگانی ادبیات در این چهل سال برای پژوهشگران عرصه ادبیات مغتنم و قابل بررسی است و میتواند قدمی موثر باشد در داوری کارنامه چهل سال ادبیات پس از انقلاب.
گفتنیست نتایج کامل این نظرسنجیها، همراه با جزییات دیگر -از جمله نام شرکتکنندگان به تفکیک آرا و همچنین آراء دیگر کتابها و مولفان پس از رتبه پنجم- در وبگاه اینترنتی شهرستان ادب (www.shahrestanadab.com) منتشر شده است. این چهار نظرسنجی در حقیقت بخشی از پرونده مفصلی است که این سایت با عنوان «چهل سال انقلاب» به بررسی کارنامه چهل سال ادبیات انقلاب اسلامی اختصاص داده است و در آن مطالب متعددی از جمله شعر، داستان، یادداشت تحلیلی و معرفی کتاب با موضوع ادبیات انقلاب و همچنین دو میزگرد بوطیقای «چهل سال شعر انقلاب» و «چهل سال داستان انقلاب» (با حضور افرادی چون دکتر محمدحنیف، محمدکاظم کاظمی، نعمت الله سعیدی، علیاصغر عزتیپاک، علی داودی، محمدقائم خانی، حسن صنوبری و علیرضا سمیعی) منتشر شده است.
نظر شما