دکتر محمد سلیمانی گفت: شایعترین علت بیماری و ناتوانی در مردان بیماریهای قلبی عروقی و علل بعدی به ترتیب حوادث و سوانح غیرعمد، سرطانها و تومورها، بیماریهای دستگاه تنفسی، حوادث عمدی، بیماریهای متابولیک، بیماریهای دستگاه گوارش، اختلالات تناسلی و ادراری و بیماریهای اعصاب و روان است.
وی با بیان اینکه از منظر بیماریها، دو دسته بیماری واگیر و غیرواگیر در کمین مردان است، گفت: بیماریهای واگیر مانند ایدز، مالاریا و سل در مردان شیوع بیشتری دارد؛ چرا که مردان بیشتر در فضای خارج از منزل به سر میبرند و کنشهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر آنها بیشتر است و همچنین بیماریهای غیرواگیر مانند بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها، بیماریهای روانی، تنفسی، شغلی، بیماری عضلانی - اسکلتی و سوانح و حوادث در مردان شایع تر است.
وی ادامه داد: مردان کمتر از زنان به علائم و نشانههای خطر و بیماریزا توجه میکنند. به همین دلیل بیماری در آنها پیشرفت میکند و مرگ و میر بیشتری را به همراه دارد و همچنین برخی فاکتورهای سبک زندگی از جمله رژیم غذایی مناسب، فعالیت فیزیکی کافی، مدیریت استرس و کاهش رفتارهای پرخطر بر طول عمر مردان میافزاید.
- شایعترین سرطانها در مردان کدامند؟
سلیمانی با اشاره به آمار شایع ترین سرطانها در مردان، اظهار کرد: به ترتیب سرطان پوست با شیوع ١٤ درصد، سرطان معده با شیوع ١٢ درصد، سرطان مثانه با شیوع ٩ درصد، سرطان پروستات با شیوع ٨ درصد، سرطان روده بزرگ با شیوع ٨ درصد و سرطان ریه و مری با شیوع ٦ درصد از شایع ترین سرطان ها در مردان است.
- نیمی از ناباروریها، مردانه است
وی همچنین با بیان اینکه ناباروری همواره یک مشکل اساسی در جوامع بشری بوده است، اظهار کرد: نرخ ناباروری در جهان حدود ١٥ درصد بوده؛ یعنی حدود ۱۵درصد زوج ها در جهان دچار مشکل ناباروری هستند که در این میان متاسفانه نقش مردان در اغلب موارد اندک فرض میشود؛ درحالیکه ۵۰ درصد مشکل ناباروری در زوجها مربوط به مردان است.
وی ادامه داد: البته بسیاری از مشکلات ناباروری در مردان قابل رفع بوده و جهان در درمان ناباروری بسیار موفق عمل کرده است. این موضوع باعث شده تا یکی از محورهای مهم کنگره سلامت مردان به غفلت در موضوع ناباروری مردان اختصاص داده شود و به عبارتی به نقد نظریهای پرداخته شود که معتقد است ناباروری مقولهای مربوط به زنان بوده و ارزیابی مردان در این نگرش مغفول مانده است.
وی دید جامعهنگر و سلامت محور را از خصوصیات منحصر بفرد این کنگره عنوان کرد و گفت: امیدوارم ماحصل این مباحث بتواند مورد استفاده مسئولین محترم در حیطه ارائه خدمات نظام سلامت قرار گیرد و به نوعی تجربه و تخصص دانشمندان حوزههای مختلف علمی کشور برای اتخاذ تصمیمهای درست در اختیار مسئولان قرار گیرد.
*منبع: ایسنا
نظر شما