به گزارش دویچه وله، مأموریت سربازان آلمانی در افغانستان طولانیترین و پرخرجترین مأموریتی است که ارتش آلمان از آغاز ایجادش پس از جنگ جهانی دوم داشته است. اما تا کنون روشن نبود که چه تعداد سرباز زن و مرد آلمانی در این مدت به افغانستان فرستاده شدهاند.
حال به نوشته مجله آلمانی "اشپیگل"، محققان حساب کردهاند که آلمان از آغاز مأموریت مزبور در سال ۲۰۰۱، پس از واقعه تروریستی یازدهم سپتامبر در آمریکا، تا سال ۲۰۱۸ حدود ۹۰ هزار سرباز به افغانستان اعزام کرده است.
تا کنون آماری درباره کهنهسربازان اعزامی به افغانستان وجود نداشت، چون وزارت دفاع آلمان تنها آمار مربوط به سربازانی که هربار اعزام میشود را منتشر میکند. اما نام بسیاری از سربازان در این آمار چند بار آمده، به دلیل اینکه برخی سربازان بیش از یک بار به افغانستان اعزام شدهاند.
آمار مربوط به مجموع سربازان آلمانی اعزام شده به افغانستان نتیجه کار تحقیقی تیم پیرامون خانم دکتر آنیا زایفرت، جامعهشناس آلمانی، از مرکز پژوهشهای نظامی و اجتماعی ارتش آلمان در پوتسدام است.
گزارش تحقیقی "زندگی پس از افغانستان – سربازان و کهنهسربازان مأموریت ارتش آلمان" به وسیله تحقیق بر روی نمونه بیست و دومین گروه سربازان اعزامی به افغانستان، در چارچوب مأموریت آیساف (نیروهای بینالمللی کمک به امنیت) به سرپرستی ناتو، پیامدها و تاثیرات ماموریت نظامی آلمان در افغانستان را در طول سالها بررسی کرده است.
بخش بزرگی از سربازان اعزامی به کشورشان بازگشتهاند. مأموریت جنگی ارتش آلمان در افغانستان در سال ۲۰۱۴ پایان یافت و در این میان تنها یکهزار و ۱۸۰ سرباز در افغانستان باقی ماندهاند که وظیفهشان آموزش نیروهای امنیتی افغانستان و دادن مشاوره به آنان است.
تیم پژوهشی دکتر زایفرت همچنین درباره وضعیت زندگی و سلامتی سربازان پس از مأموریتشان در افغانستان و بازگشت به وطن تحقیق کرده است. بدین منظور این تیم پرسشهایی را با سربازان بیست و دومین گروه اعزامی به افغانستان در میان نهادهاند.
هفت درصد سربازانی که به آلمان بازگشتهاند میگویند که از وضعیت سلامتی بدی برخوردار هستند. سه چهارم آنان وضعیت سلامتیشان را "خوب" توصیف میکنند. درصد طلاق در میان این سربازان از میانگین طلاق در آلمان پایینتر است. بیشتر آنان حتی میگویند که این مأموریت اعتماد به نفس آنها را افزایش داده و "بیش از پیش قدر زندگی را میدانند".
- بیش از ۲۵ درصد سربازان: ماموریت بیهودهای بود
"اشپیگل" همچنین نتیجه نظرسنجی مرکز پژوهشهای نظامی و اجتماعی ارتش آلمان در پوتسدام را از سربازانی که در سال ۲۰۱۰ در مأموریت ناتو در افغانستان شرکت داشتهاند منتشر کرده است. این نظرسنجی نشان میدهد که بیش از یک چهارم سربازان در حال حاضر با نظر به گذشته مأموریتشان را بیهوده ارزیابی میکنند. همزمان بیش از نیمی از شرکتکنندگان در نظرسنجی میگویند که مأموریتشان کمکی به مردم افغانستان بوده است.
با این همه حدود ۲۷ درصد معتقد هستند که مأموریت آنها در نهایت بیفایده بوده چون هیچ تغییر اساسیای در افغانستان ایجاد نشده است. ۲۶ درصد تا حدودی با این نظر موافق بودهاند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، د رکنفرانس امنیتی مونیخ گفت که حضور نیروهای نظامی آلمان در افغانستان با حضور نیروهای نظامی آمریکا در این کشور در ارتباط است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، میخواهد نیمی از حدود ۱۴ هزار سرباز کشورش را که در افغانستان مستقرند به آمریکا بازگرداند. آلمان درصدد است در صورت کاهش شمار سربازان آمریکایی در افغانستان مأموریت ارتش خودش را در این کشور دوباره بررسی کند. فعلا کابینه مرکل تصویب کرده که یکهزار و ۳۰۰ سرباز برای یک سال دیگر به افغانستان اعزام شوند.
اوضاع امنیتی در بسیاری از نقاط افغانستان همچنان دشوار است. حدود نیمی از این کشور در کنترل طالبان است. اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان چندی پیش گفت که از زمان شروع خدمتش در پایان سال ۲۰۱۴ حدود ۴۵ هزار نیروی امنیتی افغان در کشمکشها کشته شدهاند.
نظر شما