غلامرضا شریعتی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به احتمال طغیان رودخانه کرخه شهرهای سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، ابوحمیظه، بستان و کوت سید نعیم در معرض سیل قرار دارند و هر چه سریعتر باید از سکنه خالی شوند.
وی گفت: در حال حاضر خروجی سد کرخه ۲ هزار و ۴۰۰ تا ۲ هزار و۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه است که رودخانه کرخه توان این حجم آب را ندارد و طبیعی است که در برخی جاها طغیان کند.
استاندار خوزستان گفت: این حجم ورودی آب به سد کرخه مطابق با پیش بینی ها نبوده است چرا که توقع می رفت با قطع شدن باران در استانهای بالا دست و فروکش کردن سیلاب های این استانها ورودی آب کرخه کاهش یابد ولی متاسفانه این امر محقق نشد و ورودی آب سد کرخه حتی افزایش هم داشته است.
وی گفت: طبق پیش بینی های کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان می بایست طی چهار روز گذشته ورودی سد کرخه به حجم ثابت ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه برسد و حتی پیش بینی شده بود که بعد از چهار روز به زیر ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه برسد.
شریعتی اضافه کرد: شب گذشته ورودی کرخه به ۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسید و این حجم ورودی ظرفیت سد را به سمت پر شدن برده است به همین دلیل امکان کاهش حجم خروجی سد وجود ندارد و حتی می بایست خروجی سد از این میزان هم بیشتر شود.
استاندار خوزستان افزود: در حال حاضر حجم آب پشت سد کرخه بیش از ۶میلیارد متر مکعب می باشد و این به معنای پر شدن حجم سد کرخه است که اگر با مدیریت خروجی، این حجم کنترل نشود ممکن است در وضعیت بحرانی قرار گیریم.
وی گفت: به همین علت مجبور شدیم خروجی سد کرخه را نیز با ورودی سد که همان ۲ هزار و ۴۰۰متر مکعب بر ثانیه است برسانیم تا بتوانیم تعادل حجم آب پشت سد کرخه را حفظ نماییم.
نماینده عالی دولت در خوزستان تصریح کرد: در یک بازه زمانی چند روزه خروجی سد کرخه از ۷۰۰ متر مکعب بر ثانیه به ۲ هزار و ۴۰۰متر مکعب برثانیه رسیده است که همین امر باعث طغیان رودخانه کرخه در پایین دست شده است.
وی افزود: تمام تمهیدات و تلاش های لازم را جهت ایجاد فیوز پلاک پخش آب انجام دادیم تا حداقل آب کرخه به شهرهای در مسیر برسد ولی در عین حال برای احتیاط و پیشگیری با بررسی های کارشناسی و اجتماعی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که شهرهای سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، ابوحمیظه، بستان و کوت سید نعیم را تخلیه کنیم.
وی در عین حال گفت: توصیه می کنیم زنان و کودکان این ۶ شهر به مناطق امن انتقال داده شوند و جوانان جهت کمک در منطقه باقی بمانند و به دستگاههای خدمات رسان در منطقه در تقویت سیل بندها کمک کنند تا از ورود آب به این شهرها جلوگیری شود.
استاندار خوزستان تاکید کرد تمام همت و تلاش ما در این است که آب را در بالا دست شهرها به دشتها و اراضی کشاورزی هدایت کنیم و مسیرهای خروجی آن به سمت تالاب هورالعظیم را متعدد کنیم تا کمترین ضرر به شهرهایمان برسد.
به گفته کارشناسان سازمان آب و برق این حجم خروجی از سدهای خوزستان بویژه کرخه و دز و سیلاب ناشی از آنها در هزار سال گذشته بی سابقه بوده است.
بارشهای سیل آسای چند روز گذشته در خوزستان و استانهای بالادست آن باعث جاری شدن سیلاب در خوزستان شد به گونه ای که استاندار خوزستان در تاریخ ۱۱ فروردین ماه اعلام شرایط اضطراری کرد.
نظر شما