همشهری آنلاین: رئیس جمهور ترکیه گفته است موضوع سامانه‌های اس ۴۰۰ برای ترکیه مهم است و روند خرید این سامانه‌ها خاتمه یافته است. اردوغان این سخنان را پیش از سفر خود به مسکو ابراز داشت. آمریکا با خرید موشک‌های روسی مخالفت کرده است.

رجب طیب اردوغان

به گزارش دویچه وله، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، روز جمعه ۵ آوریل (۱۶ فروردین) در مصاحبه با خبرنگاران در ارتباط با خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه به‌صراحت گفت: «آمریکا برخلاف روسیه شرایط مناسبی برای خرید سیستم دفاع موشکی پاتریوت را فراهم نکرد و ترکیه نظر مثبتی در این باره ندارد.» او تاکید کرد که واشنگتن درباره خرید سامانه‌های روسی توسط ترکیه اشتباه می‌کند.

اردوغان تاکید کرد که سامانه‌های اس ۴۰۰ در ماه ژوئیه سال جاری (۲۰۱۹) تحویل ترکیه داده خواهد شد.

اردوغان قبلا هم بارها تکرار کرده است که هیچ راه بازگشتی برای ترکیه در رابطه با خرید اس ۴۰۰ وجود ندارد.

ترکیه عضو پیمان نظامی آتلانتیک شمالی ناتو است و قصد دارد برای حراست از خود پدافند موشکی روسی خریداری کند. این موضوع نشان می‌دهد که اعتماد بین ترکیه و آمریکا خدشه‌دار شده است.

در روزهای گذشته فشار آمریکا به ترکیه برای لغو خرید موشک‌های اس ۴۰۰ افزایش پیدا کرد و اعلام شد که امکان لغو فروش جنگنده‌های اف ۳۵ به ترکیه وجود دارد.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه سوم آوریل گفت که آمریکا حاضر به سکوت در برابر خرید جنگ‌افزار از کشورهای دشمن آمریکا از سوی متحدان ناتو نخواهد بود.

پمپئو خرید سامانه دفاع ضدهوایی روسی اس ۴۰۰ از سوی ترکیه را خطری برای ناتو دانسته و معتقد است که چنین اقداماتی از قدرت عمل پیمان ناتو می‌کاهد.

پمپئو گفت اینکه ترکیه به‌رغم آمادگی آمریکا برای تحویل سامانه پاتریوت، همچنان بر خرید سامانه اس۴۰۰ اصرار دارد، موجب نگرانی است.

چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم بدون ذکر نام آمریکا در واکنش به مخالفت‌های این کشور درباره خرید اس ۴۰۰ گفت که فشار یک کشور برای خرید یا عدم خرید یک سامانه با روح اتحاد همخوانی ندارد.

وزیر امور خارجه ترکیه که برای شرکت در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در واشنگتن به سر می‌برد تاکید کرد: «اظهاراتی که از طرف مایک پمپئو منتشر شده نه از نظر لحن و نه از نظر محتوا حقایق را منعکس نمی‌کند.»

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین گفت که ممکن است آنکارا و واشنگتن درباره قیمت سامانه‌های موشکی پاتریوت به توافق برسند. چاووش اوغلو برای خرید پاتریوت شرط گذاشت که  تصویب آن از طرف کنگره آمریکا ضروری است.

کد خبر 436422

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اروپا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha