به گزارش فارس، نجمالدین محمدی مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در ارتباط با خدمات این سازمان برای افراد بیسرپناه در نوروز، اظهار داشت: در این مدت فعالیت در حاشیه شهرها و مکانهایی که احتمال خطر سیلاب وجود داشت مانند دره فرحزاد، تجریش، پل مدیریت، دره اوین و ... در آن بازه زمانی بسیار شدت پیدا کرد.
وی افزود: همزمان با بارش شدید باران نیز به علت وجود رودخانه در دره فرحزاد، حجم آب رودخانه افزایش پیدا کرده و ریزش کوه در حاشیه، بی سرپناهان را مورد تهدید قرار میداد؛ به همین علت مددکاران در این اماکن حضور فعال داشتند تا بر اثر بارندگی شدید یا ریزش کوه از افراد کارتنخواب و بیسرپناهی که در آن جا حضور داشتند، مراقبت شود.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: با شدت گرفتن میزان بارش، ستاد مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد که خطر آبگرفتگی در گرمخانه منطقه ۹ وجود دارد که با توجه به این اعلام خطر، گرمخانه منطقه ۹ را تعطیل کرده و افرادی که در آن جا پذیرش میشدند را به گرمخانههای دیگر انتقال دادیم.
محمدی تاکید کرد: همچنین، در مجاورت دره فرحزاد سه چادر در محدوده منطقه ۲ و دو چادر در منطقه ۵ برای افراد معتادی که حاضر به پذیرش در گرمخانهها نبودند، برپا کردیم. افرادی هم که در بارندگیها به گرمخانه آمدند، از خدمات روزانه و شبانه بهره بردند. همچنین افرادی که ناتوان و از کار افتاده بودند را در مراکز شبانهروزی مستقر کردیم.
به گفته وی؛ توزیع لباس گرم و غذای گرم در دو وعده ناهار و شام (۳۰۰ پرس غذا در هر وعده) از جمله خدمترسانی به افراد بیسرپناه و کارتنخواب بود.
محمدی با بیان اینکه در ایام تعطیلات هر شب به طور متوسط هزار و ۳۲۰ نفر در گرمخانهها حضور پیدا میکردند، گفت: هر ساله در ایام نوروز تعداد پذیرشها کاهش پیدا میکند چرا که این دسته از افراد (بی سرپناهان و کارتن خوابها) در تعطیلات به سمت شهرستانهای خود میروند و پایان فرورودین ماه که به تهران بازمیگردند، تعداد پذیرش افزایش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد از مراجعهکنندگان به گرمخانهها از سایر شهرها به تهران آمدهاند، عنوان کرد: از ۲۸ اسفند تا ۱۷ فررودین ماه گرمخانهها به صورت شبانهروزی فعالیت داشتند.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در مورد هزینه ارائه خدمات به افراد بیسرپناه و کارتنخواب در ایام نوروز گفت: شب عید ده هزار پرس سبزی پلو با ماهی برای افراد آسیبپذیر تهیه شد، هزینه این تعداد غذا حدود ۲۵۰ میلیون تومان بود که با مشارکت خیرین انجام شد. هزینه اقدامات مربوط به حمایت از مددجویان در ایام نوروز اما از بودجه سازمان تامین شد.
محمدی به حضور مستمر کارآفرینان در نوروزگاههای تهران اشاره و عنوان کرد: افراد کارآفرین در قالب طرحی به نام دستآفرین در نوروزگاه بلوار کشاورز حضور پیدا کرده و با برپایی غرفه، محصولا خود را به همراه پشت صحنه تولیدیها به مردم عرضه کردند؛ این اقدام با استقبال بسیار خوبی از سوی بازدیدکنندگان و شهروندان در ایام تعطیلات رو به رو شد.
وی با تأکید بر این نکته که تنها در ایام تعطیلات فعالیتهای کارآفرینی در نوروزگاهها صورت گرفت، گفت: نمایش فعالیتهای کارآفرینی اعم از کارگاهها، آموزشها و ... برای بهرهمندی و استفاده شهروندان، تنها در ایام نوروز و تعطیلات برقرار بود.
نظر شما